Ricciardo kör F1 för Renault 2019

avAnna Andersson

Daniel Ricciardo lämnar Red Bull.

Han är klar för F1-teamet Renault.

– Det var dags för mig att anta en ny utmaning, säger han.

Ricciardo, som gjort sig känd för att ha ett brett leende och fira sina pallplatser med att dricka champagne ur sin egen sko, lämnar Red Bull.

Från och med 2019 kör han för Renault och bildar team med Nico Hülkenberg.

– Det var ett av de svåraste beslut som jag har tagit under min karriär, men jag tyckte att det var dags för mig att anta en ny utmaning, säger Daniel Ricciardo.

– Jag inser att det kommer att krävas mycket av mig för att vi ska nå våra mål så att Renault kan tävla på den allra högsta nivån inom racingen. Jag är imponerad över de framsteg som Renault har gjort under de senaste två säsongerna och jag vet att stallet alltid har vunnit när de har haft ett fabriksteam inom F1. Jag hoppas att jag kan vara med på den resan och bidra på mitt sätt, både på och utanför banan.

Daniel Ricciardo kör F1 för Renault 2019

Ricciardo har varit en del av Red Bull i tio år, han debuterade i F1 för HRT i samband med Storbritanniens GP 2011, flyttade sedan till Toro Rosso och har tävlat för Red Bull sedan 2014. Nu har han skrivit på för Renault fram till och med 2020.

Detta gör att det finns en förarplats ledig hos Red Bull, intill Max Verstappen. Stallet har inte bestämt sig för vem som får den platsen, men Carlos Sainz som nu kör för Renault tillhör Red Bulls förare. Spanjorens manager diskuterar dock med McLaren om en gemensam framtid.

– Vi ska utvärdera de alternativ som vi har innan vi bestämmer vilken förare som ska köra vid sidan av Max Verstappen 2019, säger Red Bulls stallchef Christian Horner.

– Samtidigt ar vi nio lopp kvar 2018 och vi fokuserar på att göra det bästa resultat som vi kan göra tillsammans med Max och Daniel den här säsongen.

Formel 1 har nu sommarlov och säsongen återupptas i Belgien den sista helgen i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Renault