Efter pussen – Laurén föll i titelmatchen

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

”Jag ska bli den bästa i min rätta viktklass”

1 av 4 | Foto: GETTY SPORT

DRESDEN. Mikaela Laurén visade ingen kärlek.

Men inte heller tillräckligt mycket hat.

Världsmästaren Christina Hammer fick behålla sina världsmästarbälten.

– Klart att jag är jätteledsen, säger Laurén till Sportbladet.

Att förlora på poäng i fel viktklass mot en obesegrad världsmästare på hennes hemmaplan är ingen katastrof.

– Jag visste att jag måste driva på från första början till slutet och jag måste knocka henne för att vinna. Självklart hoppades jag att jag skulle lyckas att slå ner henne eller vara så överlägsen att ingen skulle tvivla, säger Mikaela.

Matchen blev tät och klängig med många fasthållningar och få rena träffar.

– Hammer är svår att komma in på. Hennes jab är otroligt bra och jag var inte tillräckligt aktiv. Jag skulle varit mer först och följt upp med slag.

”Hon var sämre än jag trott”

– Det var tufft men inte så tufft som jag hade trott. Det var jag som inte kom loss riktigt med boxningen. Hon var sämre än jag räknat med. Höll fast väldigt mycket. Det blev inte riktig boxning och hon slog inte så himla hårt.

Mikaela har nu tre förluster i sitt cv. Två av dem mot två av världens absolut bästa kvinnliga boxare – Hammer och superstjärnan Cecilia Braekhus.

– Går inte att jämföra matcherna. Mot Braekhus stod jag bara stilla i chocktillstånd. Nu kände jag att jag vågade men något bromsade mig. Det är ingen skam att förlora mot en sådan här boxare, men jag vet att jag kan så mycket bättre.

”Jag är inte knäckt”

Mikaela tog matchen mot Hammer för att hennes lovade IBF-titelmatch i lätt mellanvikt blivit inställd fem gånger. Men det är tufft att gå upp en viktklass mot så bra motstånd.

– Det gäller att ta chanser i livet. Det här var en stor chans för mig men jag är inte knäckt. Jag är fortfarande obesegrad i min rätta viktklass och det är där jag ska vara och bli den bäste.

Mikael Laurén satte avtryck i Dresden. Hon gjorde en helt okej kämpamatch mot en lite för stark motståndare och hon gjorde sig själv känd med kyssen på invägningen.

– Jag trivs med att showa och jag älskar boxning, säger Mikaela.

Hon kommer igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning