Pixbo rasade ihop

David Jansson.
David Jansson.

Pixbo gick från en 4-0-seger till en 3-11-förlust mot Falun.

Men de misströstar inte:

– Vi är tre segrar från ett SM-guld, säger tränaren David Jansson.

I tisdags nollade Pixbo offensiva maskinen Falun – som gjorde flest mål i SSL-grundserien – och vann med 4-0 efter att landslagskeepern Jon Hedlund hållit nollan.

I den femte semifinalen blev det dock ett helt annat scenario: Falun spräckte nollan innan två minuter var spelade och rusade iväg till en 11-3-kross som innebär 3-2-övertag i semifinalserien.

– På den här nivån handlar det om små marginaler, någon klubba hit, någon närkampsvinst dit. Fast idag var det nog 1000 närkampsvinster som skiljde, säger Pixbo-tränaren David Jansson.

– Det blir lätt en dominoeffekt när man inte är på tå från start. Vi hjälpte ett bra lag i början och de fick göra enkla mål. I segern hemma fick de kämpa sinnessjukt för att skapa chanser och var tvungna att skjuta genom en köttmur för att få igenom bolljäveln, men nu bjuder vi på lägen som de inte kan missa.

Öste på framåt

Falun ledde med 5-1 redan efter den första perioden och då valde Pixbo att ösa på framåt – effekten blev att Faluns rann ifrån.

– Det är slutspel och resultatet spelar ingen roll, vi satsade allt vi hade för att komma ikapp. Nu är det skit samma. Vi var tvungna att ge oss själva chansen att komma tillbaka, säger Jansson. 

– Nu måste vi vinna hemma, men vi ser det som att vi är tre vinster från ett SM-guld. Hade någon väckt mig mitt i natten i augusti och sagt att vi var tvungna att vinna match sex och sju mot Falun och sedan gå till final så hade jag tagit det scenariot sju dagar i veckan. Vi ser fram emot utmaningen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN