Riskerade diskas efter växlingen

SPORTBLADET

Norge strulade i växlingen

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Norge slutade trea i stafetten.

Men Norge riskerade att diskas efter en felaktig växling.

– Han nuddar inte honom i ryggen i alla fall, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

Foto: Northug.

Petter Northug ordnade en tredjeplats till det norska förstalaget i herrstafetten i Lillehammer. Men den stora snackisen efteråt var lagets växling på första sträckan.

Gårdagens trea på 15 kilometer klassiskt, Didrik Tönseth, växlade över till Martin Jonsrud Sundby men såg aldrig ut att nudda sin landsman.

– Han nuddar inte honom i ryggen i alla fall och då ser det ut som att Sundby sträcker upp armbågen för att få någon typ av kontakt. Men det är otroligt svårt att se om de faktiskt rör vid varandra, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

Ska titta på situationen

Den svenska lagledningen sa, enligt SVT, att de skulle kolla närmare på växlingen men ingen nation lämnade in en protest.

Ryssland vann stafetten före Norge II som spurtade ner Northug.

– Jag hade inget tryck. Jag märkte att jag jag saknar det råa trycket på grund av formen. När det är sånt före som det är här och man inte kan köra knallhårt direkt måste du ha bra form, säger Northug och fortsätter:

– Det blir viktigare i OS-stafetten, det är det som folk kommer ihåg inte stafetten Lillehammer. Det är en av de stora drömmarna om att slå Ryssland på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM