”Händer 15-20 gånger per match i Bundesliga”

Av: Johan Flinck

Publicerad:

Kent–Harry Andersson om pungslaget: Två minuter räcker

Foto: YOUTUBE, BILDBYRÅN

Landslagsspelaren Andreas Berg har nu anmälts tre gånger om för pungslaget i handbollens elitserie.

Han riskerar en kännbar avstängning.

– Äh, det är inte mer än två minuters utvisning för det, säger Kent-Harry Andersson i veckans avsnitt av Sportbladets handbollspodd.

Veckans mest uppmärksammade händelse i elitseriehandbollen var Andreas Berg i Önnereds pungslag på Rimbos Endrit Abdullahi i söndags.

Domarna såg inte situationen men ett videoklipp som lades ut på youtube på måndagen avslöjade Bergs tilltag.

Men när Sportbladet skrev om det på måndagskvällen hade det ännu inte inkommit någon anmälan till förbundet på Berg och därmed kunde man inte gå vidare med det ”juridiskt”.

Det kan man nu.

– Det har kommit in tre olika anmälningar, bland annat en från domarchefen (Mikael Claesson), säger förbundets tävlingschef Ralf Lundberg.

Vad händer nu då?

– Önnered ska nu senast nästa fredag svara på den skrivelse de fått av oss som baseras på anmälningarna.

När behandlas ärendet i rättskommittén?

– Så snart som möjligt efter det. Vi har ett sedan tidigare planerat möte på måndag och då kan vi förbereda en del saker, som att se videosekvensen. Vi kanske komma med ett beslut före jul eller så blir det i mellandagarna, säger Lundberg.

För två år sedan dömde rättskommittén RIK:s Nacor Medina till hela sex månaders avstängning för ett knytnävsslag mot Guifs Mattias Zachrisson. Ett straff som visserligen sedan halverades av Riksidrottsnämnden.

Därför tror, och menar, många nu att Berg, som blev U21-världsmästare i somras och gjorde succéartad debut i a-landslaget i november, också kommer att dömas till en lång avstängning.

Men i veckans avsnitt av Sportbladets handbollspodd, som släpps på fredagen, menar Kent-Harry Andersson att Berg inte alls ska bli avstängd i efterhand.

– För mig är det inte mer än två minuters utvisning. Inget mer! Sådana här händelser ser vi 15-20 gånger i varje match i Bundesliga. Skulle man börja stänga av spelare för det där i Tyskland hade det inte varit många spelare kvar i match därpå, säger tränarlegendaren.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN