Svenskan: ”Livrädd för Vonn”

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Hon är världens kändaste skidåkare.

Och lite läskig.

Det berättade Anna Swenn-Larsson i Kanal 5.

– Jag var faktiskt livrädd, säger svenskan om mötet med Vonn.

I Kanal 5:s OS-studio berättade Anna Swenn-Larsson och före detta landslagsåkaren Therese Borsséns om den förres möte med Lindsey Vonn i skidbacken.

Under en teståkning dagen före ett viktigt lopp 2010 så bröt Swenn-Larsson mot kutymen i skidbacken. Det är legio att inte köra om åkaren som är precis före i kön, men den då orutinerade svenskan blåste ändå förbi Lindsey Vonn backen.

Foto: TT

”En oskriven regel”

– Det är en oskriven regel att man inte kör om den som åker före. Man håller en distans. Anna brassade ut och åkte jättefort. Hon svängde om Lindsey, nästan som att hon körde störtlopp hela vägen ner, berättade Borssén.

Swenn-Larsson bröt alltså mot den goda tonen, vilket inte gick obemärkt förbi när Vonn väl kommit ner från backen. Superstjärnan satte helt enkelt den då tonåriga svenskan på plats.

– Jag fick en känga när jag kom ner. Hon sa att det inte funkar så här på världscup. Jag var faktiskt livrädd, säger Swenn-Larsson.

”Jag tyckte synd om Anna”

Borssén kände sympati med sin unga lagkamrat.

– Jag tyckte synd om Anna, hon blev lite ledsen. Hon tyckte det var genant att Lindsey Vonn sa att hon inte fick göra så..

ARTIKELN HANDLAR OM