Oksanen valde Bollnäs framför Saik

SPORTBLADET

”Allt pekar uppåt”

Sandviken visade intresse. Men Timo Oksanen, 28, är Bollnäs trogen. Först förlängde han sitt kontrakt med Giffarna med två år - sedan gick han ut och höll nollan för tredje gången den här säsongen.

- Allt pekar uppåt i Bollnäs, säger Oksanen efter 11-0-segern mot Kalix.

Timo Oksanen har i flera år tillhört toppskiktet bland världens bandymålvakter. Efter Finlands VM-triumf förra året började telefonen ringa. Men de klubbar som visade intresse, bland andra Sandviken, fick nobben.

- Hade jag inte haft ett avtal med Bollnäs den här säsongen så kanske det blivit något. Det var inget riktigt konkret, men jag surrade en del med Jocke Forslund, min gamle tränare (numera assisterande Saiktränare), säger Oksanen.

Efter årets säsong hade han varit fri att byta klubb. Men så blir det inte. Till Bollnäsfansens stora glädje stannar världsmålvakten kvar på Sävstaås.

- Jag trivs bra. Vi har ett bra lag på gång, klubben har vänt den ekonomin uppåt och dessutom är vi i form - allt pekar uppåt, säger Oksanen.

Mot Kalix stämde det mesta för Giffarna. Patrik Larsson gjorde fem mål i matchen som Bollnäs vann med 11-0. Oksanen svarade för två målgivande utkast.

- Man kan faktiskt inte säga att Kalix spelade dåligt idag. Det var vi som var otroligt bra, säger Oksanen.

Fakta:

Bollnäs-Kalix 11-0 (5-0)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy