Nilsson tog revansch för VM-petningen

SPORTBLADET

Fyramålsskytt mot BolticGöta

Sedan VM i Archangelsk 2003 har Patrik Nilsson, 22, varit en viktig del av det svenska bandylandslaget. Men i truppen till VM i Kazan fick han inte plats. Petningen verkar ha gett Nilsson tändvätska. När BolticGöta vann mot Saik med 8-5 gjorde han fyra av målen.

— Han är på uppgång, säger Anders Jakobsson, Saiktränare och assisterande förbundskapten.

Det var i fredags som förbundskapten Kenth Hultqvist presenterade sin trupp till det VM som inleds kommande lördag. Patrik Nilsson var inte nöjd med att stå utanför truppen.

— Det var självklart ett tufft besked för honom. Men nu är det VM varje år och då måste vi börja tänka om lite. Det är svårt att bygga lag som man gjorde när VM spelades vartannat år. Nu handlar det om färskvara. Vi har hamnat lite åt hockeyhållet, säger Jakobsson.

Form är färskvara - den har Patrik Nilsson haft svårt att på allvar hitta under årets säsong. Men mot BolticGöta såg det plötsligt annorlunda ut.

Nilsson gjorde matchens första mål redan efter fem minuter. Saik gick upp till 4-0 innan BolticGöta fick in två reduceringsbollar och innan första halvlek var slut hade Nilsson även gjort 5-2. Marcus Bergwall reducerade strax efter paus, men Sandviken var aldrig på allvar hotat. Två mål av Patrik Nilsson och ett av Magnus Muhrén gav hemmalaget ledningen med 8-3. BolticGötas två reduceringsmål kunde inte ändra på matchutgången.

— Många var bra idag, Henrik Hagberg, Magnus Muhrén, Pelle Fosshaug. Nu har vi gjort det vi kommit överens om i 2x90 minuter. Det känns som att saker och ting är på väg att falla på plats. Förhoppningsvis gör de det fullt ut efter VM. Det är fortfarande en del kvar av säsongen, säger Anders Jakobsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy