"Sanden kan bli ett problem"

Publicerad:
Uppdaterad:

Ralf Schumacher testkörde banan redan i fjol

1 av 3 | Foto: AP
SAND, SAND, SAND Nya banan i bahrain ligger mitt ute i öknen.

Shejken har gjort allt för att Bahrains GP ska bli ett av världens bästa.

Ändå är förarna oroliga inför morgondagens lopp i Bahrain.

- Sanden kan bli ett problem, säger BMW-Williams Ralf Schumacher.

Tysken är en av få förare som testkört banan redan i fjol. Tack vare en av stallets huvudsponsorer kunde han testa banan redan i december. Då körde han ett varv med sin BMW X5.

- Jag kan bara gratulera banarkitekt Hermann Tilke till en perfekt bana. Han bygger alla nya banor och hans hemlighet är att han klarar av att ge alla en individuell profil, säger Ralf Schumacher till Kicker.

Nivåskillnader

Banan i Bahrain var först tänkt som lekplats för shejken och hans vänner, men man valde att göra den till en F1-bana direkt. Det är också anledningen till att det finns två depåområden, en för shejkerna och en för formel 1...

Många förväntar sig att en bana i öken ska vara platt, men den här banan har flera nivåskillnader. Den har dessutom flera otäcka kurvor som kan lura förarna att göra enkla misstag.

"Känns sensationell"

- Den är cool. Inom formel 1 är det viktigt att det finns omkörningsmöjligheter och jag har hittat tre bra ställen. Vid slutet av start och målrakan, den är en kilometer lång och slutar i en kurva som påminner om en hårnål. Där kommer det säkert att utspela sig några hårda kamper. Dessutom finns det en passage som går uppför och som känns sensationell även när man kör i en personbil.

Förarna oroar sig för att sanden ställa till problem för motorerna.

- Sanden som blåser över banan kan bli ett problem, men shejken har lovat att banan har ett speciellt ytskikt för att slippa problemen och att greppet kommer att vara bra, säger Ralf Schumacher.

WIRDHEIM 24:A OCH 21:A - HÄR ÄR ALLA FÖRARES TRÄNINGSTIDER

Anna Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN