Motorsport

Räikkönen missade förstaplatsen igen: ’Jag är inte nöjd förrän jag är där’

Av: 

Anna Andersson

Anna Andersson

SPORTBLADET

Fem lopp. Fyra pallplatser. Tre andraplatser.

– Jag är inte nöjd förrän jag är etta, säger Kimi Räikkönen.

Tummen upp, men ingen nöjd Kimi.
Tummen upp, men ingen nöjd Kimi.

För tredje loppet i rad missade Kimi Räikkönen första­platsen. I Spaniens GP var han tvåa, bakom hemmaföraren Fernando Alonso.

– Jag fick ingen bra start, det avgjorde. Jag tror att vi tappade segern där och vinster är det enda som vi är nöjda med, säger Lotusföraren efter loppet.

Finländaren som gjorde ­färre depåstopp än de andra toppförarna (tre mot fyra) ­hade ledningen fram till det 39:e varvet då han blev omkörd av Alonso. 

– Det fanns ingen anledning för mig att kämpa emot, jag hade­ aldrig kunnat hålla ­honom bakom mig i alla fall. Han var helt enkelt för snabb.

”Kommer sämre dagar”

Felipe Massa, Ferrari, körde in som trea och VM-ledaren Sebastian Vettel var fyra. Det gjorde att Räikkönen knappade in på Vettel och nu är fyra poäng bakom tysken i VM-sammanställningen.

– I mästerskapet har vi fortfarande några poäng upp till Vettel. Det hade verkligen varit irriterande att tappa ännu mer mot honom på en andraplats till. Alonso tog in lite på oss, men vi är kvar i matchen. Nu hoppas jag att vi kan vinna lite oftare framöver, säger ­Räikkönen.

– Det kommer sämre dagar, det handlar om att göra det bästa även av dem och ta poäng. Ju oftare man lyckas med det ju större är chansen att man är med och slåss om titeln i slutet av säsongen. Än så länge har vi bara kört fem lopp, vi får se vad som händer.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1