Perez går till McLaren

avAnna Andersson

Publicerad:

Årets överrasakning ersätter Lewis Hamilton

Foto: Foto: AP
Sergio Perez kom tvåa på Monza i år.

Lewis Hamilton lämnar Mercedes.

Han ersätts av Sergio Perez.

– Det är spännande och jag är så lycklig, säger Perez.

Den 22-årige mexikanen är årets stora överraskning, under sin andra säsong i F1 var han tvåa i Malaysia i våras och han var tvåa på Monza efter en fantastisk insats.

Han har nu skrivit ett mångårigt kontrakt med Mercedes och blir från och med 2013 stallkompis med Jenson Button.

– Det är spännande och jag är så lycklig. McLaren är ett av de stora namnen inom motorsporten och sedan mer än 40 år tillbaka är McLaren ett av de stallen som alla förare vill köra för, säger Sergio Perez som stöttas ekonomiskt av världens rikaste man, Carlos Slim.

– Det är ett stort steg för mig, men det är det för alla förare som går den vägen. Jag är beredd att ta det . Nu ska jag koncentrera mig på att avsluta säsongen med Sauber, samtidigt som jag ser fram emot att arbeta tillsammans med McLaren och Jenson nästa år.

Från Ferraris juniorteam till McLaren

Övergången är sensationell eftersom Sergio Perez är en del av Ferraris juniorprogram. Han ansågs också vara en av kandidaterna till att ersätta Ferraris Felipe Massa till nästa säsong, men Ferraris president Luca di Montezemolo tyckte att det var för tidigt.

– För att en ung förare ska klara av det trycket som kommer när man kör för Ferrari så behöver han mer erfarenheter, sa di Montezemolo enligt Motorsporttotal efter Perez andraplats på Monza.

Perez byte från Sauber till McLaren kan också öppna en ny dörr för Michael Schumacher. Peter Sauber har tidigare erbjudit tysken att köra för honom, hans stall har sin bas i Schweiz och där bor även den sjufaldige världsmästaren som nu lämnar Mercedes efter säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1