”Bland det häftigaste jag har varit med om”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har fått en ny roll i Al Ain och spelat inför 90 000. 

Marcus Berg trivs i Förenade Arabemiraten. 

– Det var häftigt, bland det häftigaste jag har varit med om, säger han. 

Marcus Bergs Al Ain leder ligan i Förenade Arabemiraten och har fortfarande chansen att ta sig vidare från gruppspelet i asiatiska Champions League. 

När Al Ain ställdes mot iranska Esteghlal på bortaplan förra veckan gjorde de det inför 90 000 på läktarna. 

– Vi spelade i Iran härom veckan inför 90 000 galna fans. Det var häftigt, bland det häftigaste jag har varit med om, säger Berg och fortsätter: 

– Mängden fanns, det var jäkligt häftigt. I Grekland är de också galna, men det är inte så stora arenor där.

”Sjukt det som händer”

Den grekiska ligan har länge dragits med stora problem och så sent som förra veckan slutade toppmötet mellan Paok och AEK Aten slutade i kaos.

– Jag kände själv när jag var där att det borde bli ett slut på allt skit. Men det bara fortsätter för både ligan och Grekland i stort. Det är ingen bra reklam. Det är sjukt det som händer varje år. Jag vet faktiskt inte vad de ska göra. De kanske bara måste avbryta ligan helt och ta in folk från utlandet för att lösa saker. Det hade kanske varit ett alternativ, säger Berg.

Tappade i vikt

Al Ain har tidigare spelat med två anfallare, men nu är Berg ensam på topp. 

– Det är en lite ny roll. Vi har ett väldigt tekniskt lag så min roll är mest att vara i boxen och det är väl där jag har mina styrkor och kvaliteter. Det är en roll jag trivs i, säger Berg som förutom en tids sjukdom har haft en bra säsong. 

– Jag var lite sjuk i vintras och missade lite träning men ändå varit med i stort sett alla matcher. Men det har varit lite magsjuka och så så jag tappade några kilo men de har jag fått tillbaka nu, säger han och fortsätter: 

– Det har gått bra. Jag har gjort en del mål och en hel del assist och har spelat i stort sett alla matcher så det känns bra. 

Foto: Robin Lorentz-Allard och AFP
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM