Skrällen - Mercedes stora förändring till Formel 1 2019

Även Ferrari med nyheter under testerna i F1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN
Mercedes nya bil

BARCELONA. Ferrari inledde testerna till Formel 1 2019 bäst.

Nu svarar Mercedes.

Med att presentera en nästintill ny bil.

Under den första veckans F1-tester i spanska Barcelona gav Ferrari ett mycket bra intryck, bilen hade en bra balans, den var snabb på ett varv, höll en bra fart över en tävlingsdistans och var dessutom tillförlitlig.

Mercedes visade också upp en tillförlitlig bil som körde flest varv av alla - men utan att imponera tidsmässigt.

Men när testerna i dag startar körde världsmästaren Lewis Hamilton ut med en helt annan W10. Bilen har fått en omfattande uppdatering med ny näsa, nu framvinge, nya bargeboards, vingar och ett nytt golv.

– Vi har insett att bilen beter sig något annorlunda med de här förändringarna, säger Mercedes teknikchef James Allison.

Mercedes stora förändring till Formel 1 2019

Det är en enorm förändring när bara fyra testdagar återstår innan säsongen startar och när Hamilton lämnade garaget hade han stora mätverktyg på bilen och han körde i ett konstant tempo i sju varv innan han återvände till depån Därefter styrde han ännu en gång ut på banan och körde mer än 40 varv. Totalt körde britten 83 varv.

– Bilen kändes ganska bra, säger Lewis Hamilton.

– Det var ett steg framåt jämfört med hur den kändes under förra veckans tester.

Efter lunch tog Valtteri Bottas över bilen, men då hade Mercedes gjort förändringar på frontpartiet igen och använde samma version som förra veckan. Antagligen för att jämföra de båda varianterna mot varandra.

Men Bottas hade en kort arbetsdag. Han parkerade med en teknisk defekt efter ett par varv , enligt Mercedes var det problem med oljetrycket och man har bytt motor under eftermiddagen.

– Detta var absolut inte det vi hoppades på när vi skulle testa den bil som vi har för avsikt att använda oss av under premiären i Melbourne. Vi tappade mycket tid när vi fick problem med oljetrycket, säger Mercedes tekniske chef James Allison.

Även Ferrari har gjort förändringar inför den andra testveckan, även om där är en mindre förändring på avgasröret så det handlar framförallt om förarna. Under den första veckan körde Sebastian Vettel och Charles Leclerc varannan dag. Under den andra delar förarna på passen var dag, precis som Mercedes har gjort under de senaste åren och som Renault också har gjort den här säsongen.

F1-bloggen på plats i Barcelona - häng med i det senaste snacket

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Mercedes