”Schumis” styvbror på flygets passagerarlista

SPORTBLADET

Kunde till slut flyga hem ett dygn tidigare

1 av 10

Tyske racingföraren Sebastian Stahl, styvbror till Michael Schumacher, fanns enligt Berliner Kurier med på passagerarlistan för det kraschade Germanwings-planet.

Tack vare ett skifte i vädret i Barcelona kunde ”Schumi III” dock åka hem med samma plan – 24 timmar tidigare.

– Ja, jag lever, säger han till tidningen.

Passagerarplanet, en Airbus A320 från tyska lågprisbolaget Germanwings, lyfte från Barcelona klockan 08.45, lokal tid, med destination Düsseldorf. Klockan 09:39 försvann planet när det kraschade i området Digne i Alperna i södra Frankrike. Samtliga 150 personer ombord omkom.

På passagerarlistan fanns enligt Berliner Kurier tyske touring-föraren Sebastian Stahl, även kallad Schumi III då han är styvbror till bröderna Michael och Ralf Schumacher.

Men Stahl klev aldrig ombord.

Originalplanen följdes

Tysken var i Barcelona för att spela in reklamfilm och som följd av dåligt väder i den spanska staden valde arrangörerna enligt Berliner Kurier att boka reservbiljetter till dagen efter om filmandet skulle dra över på tiden.

Lyckligtvis var så inte fallet – och originalplanen kunde följas.

– Ja, jag lever. Det är galet hur många vänner jag behövt säga det till under de senaste timmarna. Jag kom tillbaka 24 timmar tidigare på samma Germanwings-plan från Barcelona till Köln, säger Stahl till Berliner Kurier.

”Skickat en bön”

– Jag hade otrolig tur eftersom det öste ner regn på söndagen i Barcelona. Vi övervägde att förlänga vistelsen en dag så jag hade förmodligen suttit på det där flyget. Vi flög över samma berg.

Ett dygn senare tog han tillsammans med resten av världen del av nyheten om att planet kraschat.

– Jag kunde inte greppa det. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det kunde hända. Jag har skickat en bön till himlen.

ARTIKELN HANDLAR OM