Gjort åtta mål på två matcher: ”Bara tur”

avJonas Gustavsson

Schweiziskan Corin Rüttimann glödhet

Foto: Bildbyrån
Corin Rüttimann.

Endres Corin Rüttimann har exploderat i målskyttet och gjort åtta mål på två matcher.

Hennes förklaring:

– Jag tror att jag haft tur, säger hon.

Schweiziskan Corin Rüttimann är stämplad som en av världens bästa innebandyspelare – bland annat för sitt kompletta spel.

Det enda kritiken har handlat om att Endre-centern skjuter för lite och såldes gör för få mål – men det håller på att bli ändring på det.

Ifjol sköt Rüttimann 16 mål på hela säsongen, men efter åtta mål (!) i helgen, varav tre i 8-4-segern mot Dalen, så står stjärnan redan på elva fullträffar i höst.

Det överträffar till och med lagkamraten Anna Jakobsson, sju mål, som prenumererat på skyttetiteln i många år.

– Men Anna (Jakobsson) kommer göra fler mål, det vet jag, säger Corin Rüttimann.

– Jag spelar i en bra femma och det är mina medspelare som gör mig bra. Det är inte jag som gör målen, det är vi.

”Ganska mycket tur”

Men åtta mål på två matcher?

– Jag har haft ganska mycket tur.

Inte bara tur, väl?

– Allvarligt talat så tror jag det.

Men Corin Rüttimann har också tränat extra på skottet och avsluten och även haft diskussioner med målvakten Liisa Kokkonen.

– Jo, vi har pratat mycket om hur man ska skjuta och hur målvakterna arbetar. Jag hade grymt dålig statistik ifjol, jag behövde väl hundra skott för att göra ett mål, så visst har jag tränat på det en del.

”Effektivare”

Coachen Alexander Brinkmann:

– Målskyttet har varit en sida att jobba på och hon har tränat på det. Jag vet inte om hon skjuter mer i år, men effektiviteten är rejält mycket bättre. Ifjol satte hon 6-7 % av skotten, i år sitter 15 % av skotten. Hon har blivit en effektivare skytt helt enkelt, säger han och hyllar centerstjärnan:

– Visst, hon har gjort åtta mål i helgen, men det bästa hon levererat är hennes backchecking. Hon har svarat för några av de värsta hemlöpningarna jag sett. Hon är en aspirant på titeln som världens bästa spelare. Hon har allt och det som sticker ut är tekniken och explosiviteten.

Endre, ett av årets tippade topplag, har vunnit fem av sex matcher i säsongsinledningen.

– Sammanfattningsvis har det varit bra, vi har visat att vi är ett bra hemmalag och har varit stabila, säger Brinkmann och ger sin analys av 8-4-segern mot Dalen:

– Det var en arbetsseger. Ingen glamourinnebandy. Även om Dalen haft en tung start på säsongen så är man ett bra lag, så vi är nöjda.

ARTIKELN HANDLAR OM