Arenakaoset: Regnade in på VM-turneringen

avViktor Blomberg, Minimedia

SPORTBLADET

Svenske pokerprofilen: ”Det VRÄKTE ned”

1 av 3 | Foto: Foto: Skärmdump Twitter
Jason Finn visade en bild från den drabbade lokalen på Twitter.

Ett kraftigt regnoväder drabbade Las Vegas natten till tisdagen. Delar av staden svämmades över, vilket även ställde till problem vid poker-VM.

I en av lokalerna läckte vatten in från taket och spelet fick avbrytas och flyttas till ett annat rum.

– Det VRÄKTE ned, skriver svenske stjärnan Dan Glimne, på plats vid WSOP, på Twitter.

WSOP Main Event, höjdpunkten vid poker-VM i Las Vegas, började i veckan. Men natten till tisdagen fick spelandet plötsligt avbrytas efter att en storm dragit in över staden.

”På grund av den kraftiga stormen har vatten läckt in i ett hörn av Brasilia Ballroom, där det fanns en del pokerbord”, skrev arrangörerna i ett utlåtande tidigt på tisdagsmorgonen.

Man beslutade att tidigarelägga den inplanerade middagspausen ett par minuter och därefter fick 23 bord flyttas till Amazon Room, varefter turneringen sedan kunde fortlöpa som vanligt.

Tog avbrottet med ro

En av spelarna som uppmärksammade det läckande taket var den svenske pokerlegendaren Dan Glimne.

– F.ö. VRÄKTE det ned regn i middagsbreaken, avdelningen Brasllia Blue fick stängas när vattnet rann in..., skriver han på Twitter.

De flesta spelarna verkar dock ha tagit stormen och det efterföljande avbrottet med ro.

– Jag vet inte vad som hände. Jag hörde ett alarm, men det visade sig vara en översvämningsvarning som kom unisont i allas telefoner. Vi fick veta att spelet skulle pausas tidigare än bestämt. På väg ut fick jag några droppar på mig, säger stjärnan Phil Galfond till Pokernews.com.

”Märkte det inte”

Sajten pratade med ytterligare ett par välkända spelare, som även de tog lätt på situationen.

– Om jag ska vara ärlig märkte jag inte ens att det regnade in, så det störde mig inte alls, säger Chris Moorman till sajten.

– Jag förväntade mig regn, jag hade kunnat betta på det. Många som kommer hit tror att det aldrig regnar här, men det här är något av vår regnsäsong, det är ingen stor grej, säger Erick Lindgren, pokerproffs från Kalifornien.

Se några reaktioner på ovädret i bildspelet ovan. En film från arrangörerna kan även ses här. OBS: Extern länk!

■ ■ ■

Flera svenskar har deltagit vid första dagen av WSOP Main Event. Bland andra har Rikard Åberg, Michael Tureniec och Sofia Lövgren tagit sig vidare från dag 1B, medan Mats Karlsson, Jimmy Svärdhagen och Anton Wigg tog sig vidare från dag 1A.

Men ett par svenskar har även tvingats kliva av efter en dags spel, däribland profilen Dan Glimne, som fick lämna på tisdagsmorgonen svensk tid.

Regerande Main Event-vinnaren Martin Jacobson kliver in i turneringen under dag 1C, som börjar under tisdagskvällen. Det gör även Anders Andersson, som kvalade in via nätet. Tävlingen pågår sedan till tisdag den 14 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Las Vegas

Poker