Sebastien Ogier säkrade VM-titeln

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Volkswagen skrev historia

Julien Ingrassia och Sébastien Ogier lyckliga WRC-mästare och vinnare av Rally Australia.
Julien Ingrassia och Sébastien Ogier lyckliga WRC-mästare och vinnare av Rally Australia.

Sebastien Ogier gjorde det igen.

Han är världsmästare för tredje gången i rad.

– Jag är överlycklig, säger han.

Fransmannen vann Australiens VM-rally och säkrade sin tredje VM-titel på lika många år och Volkswagen säkrade också den tredje konstruktörstiteln på lika många år. Bilen har varit överlägsen i år, teamets förare har vunnit nio av tio rallyn och aldrig tidigare har en tillverkare lyckats vinna sin VM-titel så tidigt på säsongen.

– Vilket fantastiskt rally. Vilket drömresultat. Och vilken framgång att ha säkrat alla tre titlarna så tidigt på säsongen. Volkswagen-teamet överträffade sig självt idag. Våra förare och kartläsare fick ge allt för att komma på pallen här i Australien. Och liksom teamet bakom dem gjorde de ett felfritt jobb. Man kan inte vara mer nöjd med hela teamet än jag är idag, säger Jost Capito, Volkswagens Motorsport Director.

WRC-historia

Volkswagen har nu vunnit 31 av de 36 rallyn man deltagit i, vilket gör Volkswagen Polo till den mest framgångsrika bilen i WRC:s historia. I Australien gick  Sébastien Ogier/Julien Ingrassia gick ut på de avslutande 68 kilometrarna två billängder före tvåan Kris Meeke/Paul Nagle (Citroën), men under dagen ökade de ledningen till 32,6 sekunder och bakom dem lyckades Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (VW) också ta sig förbi Meeke/Nagle vilket gav VW en dubbelseger.

– Det är en fantastisk känsla att vara världsmästare igen! Jag är överlycklig, säger Ogier.

– Den första WRC-titeln är naturligtvis ganska speciell men känslorna är överväldigande varje gång. Det var en oerhört intensiv kamp här i Australien. Eftersom gapet till Kris och Jari-Matti var så litet hela helgen, hade jag ingen tid till att tänka på titeln. Även idag hade jag bara en inställning; full fart hela tiden. Just nu är jag bara lycklig över att Julien och jag vann vår tredje titel tack vare en seger. Det kommer troligen att ta ett tag att förstå vad vi åstadkommit tillsammans med vårt fantastiska team under tre år.

Tre deltävlingar återstår av säsongen.

Publicerad: