Miss i depån kostade Ericsson VM-poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Låg åtta när han fick problem med ett hjul

1 av 5 | Foto: VIASAT MOTOR

Marcus Ericsson hade chans på poäng.

Då förstördes allt - i depån.

Marcus Ericsson.
Foto: TT
Marcus Ericsson.

Sauberföraren startade bra i Bahrains GP och han körde upp sig upp från plats 13 till plats 9 i starten. Han fortsatte sedan att köra positivt och gjorde en snygg omkörning av Force Indias Nico Hülkenberg.

Då var han uppe på plats åtta - men så kom det olyckliga depåstoppet.

Han stannade i depån för att byta däck för andra gången, på det 26:e varvet,  men kom inte i väg.

–Varvtiderna var bra de första två stinterna och vi kunde kämpa med våra konkurrenter och allt gick enligt planen, sedan fick killarna i depån problem när de skulle montera vänster framhjul, säger Ericsson.

– Det var ett mekaniskt problem och det är en enorm besvikelse för mig. Samtidigt händer sådana saker inom motorsporten, vi vinner och vi förlorar tillsammans.

Rasade

Svensken tappade 24 sekunder på depåstoppet och han rasade i resultatlistan. Han gick i mål på plats 14, hans teamkollega Felipe Nasr var 12:a i mål.

Lewis Hamilton vann Bahrains GP från pole postion. Han tog ledningen redan efter starten och tog sin tredje seger för säsongen.

–  Jag kör  för min tredje VM-titel, säger Lewis Hamilton som nu vunnit 36 F1-lopp.

– Ferrari gjorde ett riktigt bra lopp i dag, det var tufft för däcken, men vi lyckades hålla i både bilen och däcken hela loppet. Nu måste vi jobba vidare och för att utvecklas ännu mer under säsongen.

Kimi på pallen

Bakom honom jagade Ferraris Kimi Räikkönen, med mjuka däck, ikapp Mercedes Nico Rosberg, med hårda däck. Ett varv från mål körde finländaren om tysken och han tog sin första pallplats för säsongen. Rosberg slutade trea.

– Man är aldrig nöjd när man blir tvåa, men det var en svår start och med tanke på det och med tanke på kvalet så måste vi vara nöjda med resultatet. Men vi ser fram emot ännu bättre resultat, säger finländaren.

– Jag är otroligt nöjd med hur teamet jobbar, stämningen är bra  och jämfört med förra året så är detta ett stort steg framåt. Vi är på rätt väg, men det tar ett litet  tag innan vi kan vara med och slåss om segrar.

Den regerande världsmästaren Hamilton leder VM efter fyra omgångar, han har 93 poäng. Nico Rosberg är tvåa med sina 66 poäng och Sebastian Vettel, Ferrari, är en poäng bakom Rosberg.

Publicerad: