Poängmaskin klar för Dalen

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Marcus Ekengren ansluter på lån

Foto: Foto: Leif Jirebeck

Dalen har ett gäng skador – och förstärker nu truppen med poängmaskinen Marcus Ekengren från Örebro.

Han kommer att lira på dubbellicens.

– Det stämmer att han kommer in, säger Dalens sportchef Urban Karlsson.

Dalen har ett gäng skador i truppen – bland annat på tjeckiske spetsen Martin Tokos – och nu kan Sportbladet meddela att SSL-klubben förstärker truppen med poängmaskinen och förre U19-landslagsspelaren Marcus Ekengren, 21.

Forwarden, som ryktats vara på väg till SSL tidigare, har gjort 25 poäng på 10 matcher i Allsvenskan Södra i höst och ligger fyra i poängligan.

Han kommer vara registrerad för både Örebro och Dalen resten av säsongen och kommer att träna med Örebro men spela matcher med båda klubbarna. 

– Det stämmer att han kommer att spela med oss. Det handlar om ett lån och det är Örebro som bestämmer när han kan spela med oss, säger sportchefen Urban Karlsson om förstärkningen.

– Vi har ett gäng skador och en osäkerhet när vi får tillbaka dem i truppen igen och därför hörde vi oss för med Örebro om Marcus och fick klartecken att låna honom när det passar.

Ekengren gör SSL-debut i helgen mot Växjö.

– Att få in honom är bra för laget och våra chanser. Det är en teknisk, avig och spelskicklig forward som både kan spela fram och göra mål själv, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM