"Den värsta plats du kan komma på...”

SPORTBLADET

Patrik Sjöberg lider med Holm – och hyllar Silnov: Han kommer ta 2,42

Fyra är den värsta platsen att hamna på.

Det konstaterar höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg.

– Men det brukar jämna ut sig.

Foto: Patrik Sjöberg.

– Det var en högklassig höjdhoppstävling. Stefan Holm var väldigt nära på 2,36. Så är det med höjdhopp, det är små marhinaler som skiljer. Men det finns någon högre rättvisa. Han låg ju fyra i Aten och lyckades ta höjderna då. I dag var det samma läge – men det är svårt att göra samma sak två gånger. Det brukar jämna ut sig.

Vad säger du om 2.32?

– Det är ganska högt. Han stod över till 2,26, men mariginalerna är små. 2,37 är hans personliga rekord, han var i de höjderna.

– Men fyra är den värsta platsen att hamna på. Den kan han gärna skippa. Men man kan ju inte bestämma hur de andra ska hoppa.

Hade han kunna göra något annorlunda?

– Han hade kunnat klara 2,36. Men Silnov var en klass bättre än alla i finalen. Ingen hade kunnat nå honom, han hade tagit 2,38 om det hade behövts.

Vad säger du om Silnovs hoppning?

– Jag var nästan helt säker på att han skulle hoppa 2,42. Då hade vi två varit på samma resultat. Det hade varit trevligt med någon som ligger på samma nivå.

Är det dags?

– Ja, det är det. 1987, det är längesen. Men Silnov kommer att ta den höjden nästa år. Han kommer att hoppa högre än så.

Vem är Sveriges bästa höjdhoppare genom tiderna? Får man fråga det?

– Nej, inte en dag som i dag. Fråga Stefan Holm i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS