Makalösa lyftet: ”Inte höja mig till skyarna”

Foto: Bildbyrån

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Snacka om att tränarskiftet i Sirius har gett effekt.

Under David Ahlmarks ledning har poängsnittet lyft från 0,7 till 2,1 och nedflyttningsplats har bytt mot slutspelsplats.

– Vi har tagit bort slutspelstänket, säger David Ahlmark.

Många spådde att Sirius skulle bli ett flipplag den här säsongen.

Starten på hösten var dock usel och efter blott tio inspelade poäng på fjorton matcher och en plats under nedflyttningsstrecket så fick tränaren Niklas Johansson lämna.

Istället plockades förre tränaren David Ahlmark in.

Han har gjort dundersuccé.

Lagets poängsnitt har lyft från 0,7 till 2,1 och i och med övertidssegern borta mot Höllviken så klev Sirius upp på slutspelsplats och är nu sjua i tabellen.

– Jaha? Det spelar ingen roll överhuvudtaget, det enda som är viktigt är var vi ligger efter 32 omgångar, säger David Ahlmark.

Nyckeln till lyftet

Svaret skvallrar om att Ahlmark inte detaljstuderar tabellen.

Just det är också en nyckel till lagets lyft.

När han kom in i Sirius valde han att bryta ner säsongen i intervaller på fyra matcher och sätta ett poängmål för varje intervall.

– Vi gör så för att varje match inte ska vara så viktig eller ska ses som en sexpoängsmatch. Ser man över fyra matcher så har man råd att tappa någon poäng här och där, varje match blir inte livsavgörande. Vi har tagit bort slutspelstänket, säger han.

– Vi försöker hålla ett snitt över fyra matcher och vi har satt ett snitt som är realistiskt, och än så länge har vi hållit det.

Var illa ute

Vilken succé du gjort?

– Äh, jag vet inte. Det är roligt att vara med i den här gruppen men det är laget som levererar. Jag har en bra stab runtomkring mig som gör jobbet enkelt, jag tror inte att jag ska höjas till skyarna.

Det var ändå i samband med ditt intåg som det lyfte?

– Vi fick träff i spelet och då kom poängen också. Jag har inte gjort några stora förändringar, vi har bara ändrat smågrejer.

Mot Höllviken var Sirius ändå illa ute och låg under med 1-3 efter halva matchen. Man kom dock tillbaka och 3-3-kvitterade med bara 26 sekunder kvar, och avgjorde sedan på övertid.

– Höllviken var bättre än oss i två perioder, sedan spelade vi bättre och fick in en stark kvittering i spel sex mot fyra, säger Ahlmark.

– Vi vet att så länge vi bara släpper in tre mål så kan vi vinna matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM