Här skrattar England fortfarande åt ”Sven”

SPORTBLADET

– I populärt TV-program

Sven-Göran Eriksson har precis gjort succé som ny förbundskapten för Mexiko. Men i England skrattar man fortfarande åt ”Svennis”, som görs till åtlöje i ett TV-program.

Foto: England driver med sina gamla tränare Den animerade Mourinho har bjudit in ”Svennis” och pratar även via telefon med Rafael Benitez, Liverpool, och Arséne Wenger, Arsenal.

Ja, det ska definitivt vara citattecken kring smeknamnet ”Svennis” – dels för att det är just ett smeknamn men framför allt eftersom det inte är riktiga Sven-Göran Eriksson man får se i TV-programmet på Setanta sports, en satellitkanal som sänder mycket livesport.

Populära sketcher

Programavsnittet, där ”Svennis” är med, är en animerad show där man i första hand driver med förre Chelseatränaren José Mourinho. 20 avsnitt gjordes redan under förra säsongen och rönte stor uppskattning.

– Om ni missat dem, se dem på Youtube. Jag kan också sammanfatta alla avsnitten åt er: Jag är José Mourinho, och jag är fantastisk, säger den animerade "Mourinho” i inledningen av säsongens första avsnitt.

”Svennis” i studion

Sketcherna var så populära att man bestämde sig för att fortsätta med ”Mourinhos show” på kanalen, trots att den portugisiske tränaren har flyttat till Italien och Inter i Milano.

I säsongens första avsnitt har ”Mourinho” bjudit in ”Svennis” som gäst i studion och Svennis dyker upp med sombrero på huvudet och en leksaksåsna. På frågan vad som är skillnaden mellan att vara förbundskapten för England och Mexiko svarar ”Svennis” ungefär:

Driver med England

– Det är svårt att göra något av ett så talanglöst lag med så lite fotbollskunnande historiskt sett.

Varpå ”Mourinho” replikerar:

Och hur är det att träna Mexiko?

– Well, totalt annorlunda, säger ”Svennis".

Stor humor i säsongens premiäravsnitt, som finns ett par klick bort:

.

Fotnot. ”Läs Svennis” succéstart med vinst med Mexiko mot Honduras i VM-kvalet genom att klicka på länken ovan till höger; ”taktikern Sven frälste Mexiko”.