”Han är gudomlig”

Michel Platini hyllar svensken efter drömmålet

SALZBURG. Efter det fantastiska målet mot Grekland hyllades Zlatan Ibrahimovic av hela fotbolls-Europa i natt.

– Han är en gudomlig spelare, säger Uefapresidenten Platini.

När Zlatan gjorde sitt drömmål vände sig Uefa-presidenten Michel Platini till sin läktargranne, svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell, och sa:

– Han är en gudomlig spelare.

Utländska medier går på samma linje. Målet kallas ”genialiskt” av spanska Marca och enligt engelska The Guardian har Zlatan Ibrahimovic redan gjort EM:s snyggaste mål.

Målet var Zlatans första i landslaget sedan hösten 2005 vilket tyska Kicker tar fasta på som skriver om när Zlatan ”bröt förbannelsen”.

Även motståndarna Grekland hyllade sin baneman.

– Vi hade bra kontroll på Zlatan en stor del av matchen. Sedan släppte vi honom en gång. Det räckte för honom. Det var ett otroligt mål. Han är en världsspelare, säger Angelos Charisteas till Sportbladet.

”Är en stor spelare”

Henrik Larsson säger:

– Det är alltid lätt att spela med stora spelare och Zlatan är en stor spelare. Se vilken respekt de hade för honom. Försvararna vet att de att de måste spela 100-procentigt. Att det kommer bli en väldigt svår kväll för dem.

Några andra rubriker från europeiska tidningar:

”Take Zlat” – The Sun.

”Ibra slog sönder det grekiska fortet” – La Repubblica.

”Zlatan ordnade en grekisk tragedi” – Ekstrabladet.

”Zlatan straffade grekisk anti-fotboll” – Gazzeta dello Sport.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.