Dackarna tog ny säker seger

Publicerad:
Uppdaterad:

Rospiggarna avgjorde i sista heatet

Hammarbys Joonas Kylmäkorpi.
Foto: HENRIK MONTGOMERY
Hammarbys Joonas Kylmäkorpi.

Eskilstuna (TT)

Regerande mästarna Dackarna hade inga problem att ta andra raka segern i elitserien i speedway då man vann borta mot Smederna med 55–41.

Mest dramatik i tisdagens omgång bjöds i Kumla där Rospiggarna avgjorde i sista heatet, vann 49–47.

Dackarna har inlett årets säsong starkt, på de fem ordinarie platserna är det samma lag som körde hem guldet i fjol. Men på reservplats återfinns i år en av landets större talanger, 17-årige Ludvig Lindgren, lillebror till VM-föraren Fredrik, som visade goda takter i Eskilstuna med sju inkörda poäng från sin reservplats.

– Jag är nöjd, vi har så pass bra förare i laget så jag behöver inte känna någon press. Försöker bara göra mitt bästa, sade Ludvig Lindgren.

– Det är skönt att ha Fredrik med i laget också. Jag får lite tips av honom och en del hjälp med motorer och sånt. Jag får det som han inte tycker duger och det är perfekt för mig, fortsatte han.

Lindgren är ett bevis på att det finns återväxt inom svensk speedway som alltmer domineras av utländska förare.

– Vi har lika mycket talang som polackerna. Skillnaden är att vi går i skola och inte kan träna lika mycket, sade Lindgren.

Matchen i Kumla mellan Indianerna och Rospiggarna blev en nagelbitare som Rospiggarna avgjorde i sista heatet sedan Magnus Zetterström blivit utesluten efter att ha vållat en vurpa. Rospiggarnas Greg Hancock vann heatet före Piotr Protasiewicz, Trawis McGowan tog en poäng, det räckte för Rospiggarna som vann med 49–47. Rospiggarna har nu två raka, laget tippades innan serien få svårt att fixa nytt kontrakt.

Sune Karlsson/TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN