Isabelle Gulldén

Svenskan kan bli världens bästa

Av: 

Robert Rosén

SPORTBLADET

I vintras blev hon utsedd till EM:s mest värdefulla spelare. Nu kan Isabelle Gulldén få ta emot ännu ett prestigefyllt pris. Svenskan är en av fem som är nominerade till världens bästa spelare.

– Det var en chock för mig, säger Isabelle Gulldén till svenskhandboll.se.

Gulldén.
Gulldén.

Experter från internationella handbollsförbundet (IHF) och förbundskaptenerna från de fem bästa nationerna i herrarnas respektive damernas senaste VM-slutspel har sagt sitt. De har nu nominerat fem herr- och fem damspelare som supportrar världen över får rösta fram till världens bästa spelare.

Kan bli andra svenskan att få priset

Isabelle Gulldén utsågs i december till EM:s mest värdefulla spelare och är en av fem nominerade spelare på damsidan.

– Det var en chock för mig. Klart att det hade gått bra i EM, men det är ändå extremt stort att bli nominerad, säger svenskan till svenskhandboll.se.

Gulldén berättar även att det var pojkvännen som först såg att hon tillsammans med Cristina Neagu, Eduarda Amorim, Marta Mangué och Heidi Löke är en av fem spelare som kan få ta emot det prestigefyllda priset.

Skulle Isabelle Gulldén få priset blir hon andra svenskan att utses till världens bästa. Sedan tidigare har Mia Hermansson-Högdahl vunnit priset 1994.

”Blir nog klart inom en vecka”

25-åringen utesluter även en fortsättning i sitt danska klubblag, Viborg men förnekar att hon gjort klart med en ny klubbadress.

– Det blir nog klart inom en vecka, mer kan jag inte säga nu.

Enligt SVT Sport ska Gulldén dock ha skrivit på ett kontrakt med rumänska CSM Bukarest. Vid en flytt till Rumänien blir hon klubbkamrat med Linnéa Torstensson.

Även på herrsidan finns det en nordisk spelare representerad. Detta sedan sverigesradio.se uppger att danske Mikkel Hansen finns med bland kandidaterna.

Röstningen som genomförs på internationella handbollsförbundets hemsida är öppen fram till på fredag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Isabelle Gulldén

Handboll