Ogier – hetast i motorvärlden

avAnna Andersson

Publicerad:

Motorlistan vecka 10

Sebastien Ogier.

Varje vecka listar Sportbladets Anna Andersson de hetaste i motorvärlden,

1) Sebastien Ogier

Efter två segrar i rally-VM jagar han årets tredje i Mexiko.

2) Jules Bianchi

F1-föraren krockade i oktober. Han skadades svårt och flögs sedan till Frankrike, men han ligger fortfarande i koma. Det är en vecka till säsongspremiären och F1-världens tankar är fortfarande med fransmannen.

3) Mick Schumacher

Pappa blev världsmästare i formel 1 sju gånger, nu kämpar han för att ta sig tillbaka till ett normalt liv efter en svår skidolycka.

Samtidigt har 15-årige Mick Schumacher börjat arbetet mot målet F1, han kör Formel 4 i år.

4) Kevin Magnussen

Dansken är reservförare hos McLaren och han ersätter Fernando Alonso i F1-premiären den 15 mars. Spanjoren, som krockade med muren under testerna i Barcelona för snart två veckor sedan, är inte återställd. Han har börjat träna igen och satsar på att köra F1-loppet i Malaysia den 29 mars.

5) Rickard Rydell

Han möter fem världsmästare när WTCC drar i gång i helgen. Svensken ska utmana förare som Yvan Muller, Sebastien Loeb, Gabriele Tarquii, Robert Huff och José María López.

6)  Jimmy Eriksson

Racerföraren från Tomelilla har förlängt kontraktet med Koiranens GP och kör en tredje säsong i GP3. I fjol vann han två lopp och slutade fyra i serien som fostrat F1-förare som Valtteri Bottas och Daniil Kvyat.

– Både min och teamets målsättning är att vinna mästerskapet, säger Eriksson.

7) Maximiliam Nagl

Den tyske motocrossföraren tog full poäng i VM-premiären. För Filip Bengtsson blev det en poäng i MXGP och plats 23 i sammandraget, för Anton Lundgren blev det två poäng och plats 24 i MX2. Nästa deltävling avgörs i Thailand i morgon.

8) Stephen Fitzpatrick

F1-teamet Marussia lever vidare, under namnet Manor.  Fitzpatrick har röddat teamet med privata medel och det ska finnas med i Melbourne nästa vecka. Willi Stevens kör den ena bilen, vem som kör den andra är inte klart. Stallet inleder säsongen med en ombyggd modell av fjolårets bil, men ska presentera en ny bil under året.

9) Gianni Morbidelli

Italienaren har meriter från F1, i år ska han köra för WestCoast Racing i det nya mästerskapet  TCR International Series.

10) Bernie Ecclestone

Blir det ett F1-lopp i Tyskland eller inte? F1-bossen vill ha ett besked innan premiären om en vecka. Nürburgring, som har kontrakt för årets lopp, har stora ekonomiska problem

✓ Motorstopp

Giedo van der Garde

Han var reservförare hos Sauber 2014 och hade ett kontrakt som förare för 2015, men förarplatserna gick till Marcus Ericsson och Felipe Nasr som båda har starka finansiärer med sig. Holländaren har stämt Sauber vid en domstol i Schweiz och fått rätt, nu stämmer han även stallet i Australien. Målet är att köra F1-premiären nästa vecka. Domstolsförhandlingarna inleds på måndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport