”Har inte sovit mycket senaste dagarna”

SPORTBLADET

Intensiv deadline för Göteborg

Troligen två ­spelare ut, fyra in.

IFK Göteborg har bättre fart på transfermarknaden än i allsvenska tabellen.

– Jag har inte sovit mycket senaste dygnen, men nu har vi fått spelartyperna vi saknat, säger sportchefen Mats Gren.

Mats Gren.

Sören Rieks, 27, (NEC, Holland) var redan klar, Kenneth Zohore, 20, (Fiorentina, Italien) var väntad, men Diego Calvo, 23 (Våler­engen, Norge) mer en skräll.

Plötsligt hade IFK Göteborg tre nya spelare inom loppet av några dygn (fyra om vi räknar in målvaktsreserven Mattias ­Hugosson).

– Calvo är högerytter. Rieks kan spela på ­båda kanterna men har mest spelat till vänster eller som nummer tio i Holland, säger Mats Gren. 

– Vi får se hur det blir med Sam Larsson de närmaste dagarna, men förutom Sam och Martin Smedberg har vi tyckt att vi saknat fler naturliga kantspelare.

För costaricanen Diego Calvo måste IFK Göteborg få ett uppehålls- och ­arbetstillstånd innan han är spelklar. 

Är inte i form

Men tränaren Mikael Stahre räknar med både Zohore och Rieks i truppen som spelar mot Åtvidaberg onsdag kväll.

Den danske anfallaren, och tidigare underbarnet, Kenneth Zohore, gjorde sin första träning med IFK Göteborg i går.

– Jag behöver några veckor tills jag är i full form. Jag räknar med att tappa något kilo då också. Men jag är redo att spela mot Åtvidaberg om tränaren vill. Sedan får han ­avgöra hur mycket jag är förberedd för, säger Kenneth Zohore till Sportbladet. 

”Sana aldrig aktuell”

Rieks är köpt från NEC, Calvo och Zohore lånas säsongen ut och sedan har IFK Göteborg ensidiga köp­optioner på spelarna.

– Jag skulle aldrig acceptera bara lån. Vill vi köpa loss spelarna till vintern avgör vi det själva, säger Gren, som samtidigt dementerar att han tackat nej till förre IFK Göteborgsspelaren Tobias Sana, Ajax.

– Det har aldrig varit aktuellt eftersom vi hela tiden fått beskedet om att Sana vill fortsätta utomlands, säger Mats Gren. 

Under gårdagen lånades även Daniel Sobralense ut till Örebro SK.