Derbyseger – men ger upp fjärdeplatsen

SPORTBLADET

”Kan vara ganska skönt”

Foto: Emelie Wibron.

Iksu vann derbyt mot Dalen – men har gett upp fjärdeplatsen.

Det innebär också att man inte kommer få chansen att välja slutspelsmotståndare.

– Men det kan vara skönt, säger stjärnbacken Emelie Wibron.

Kais Mora, Rönnby och Pixbo är klara som topp-3 i SSL-tabellen, men bakom dem står kampen mellan Endre, Djurgården och Iksu om att ta en åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen som innebär två saker: hemmafördel i kvarten och ingen risk att möta topptrion.

Men Iksu tror inte på fjärdeplatsen, trots 5-1-segern mot Dalen i derbyt.

Umeå-laget är fyra poäng efter Endre och lagen möts på söndag, men Endre har allt i egna händer i avslutande hemmamatchen mot Jönköping.

– Jag ser det nästan som omöjligt för oss att komma fyra. Allt kan hända, vi kan slå Endre, men jag ser det som osannolikt att Endre förlorar mot Jönköping, säger backen Emelie Wibron.

– Jag utgår från att vi blir femma eller sexa, men det har inte så stor betydelse.

”Kan vara skönt”

Det innebär att ni inte får välja slutspelsmotståndare och att ni inte har hemmafördel i kvarten?

– Men att inte välja kan vara skönt. Man slipper väga för- och nackdelar eller risken att välja fel. Man får bara anpassa sig efter det som sker. Oavsett motståndare så blir det en tuff kvart. Men visst är det en ovan situation, vi brukar få välja motståndare i både kvart och semi.

Iksu var i åtta av nio finaler innan man ifjol rök redan i kvarten mot Pixbo. Och i år har laget varit femma, sexa i tabellen, långt ifrån topplagen.

Trots att man nämndes som ett absolut topplag inför säsongen.

– Jag tror absolut inte att storhetstiden är över, säger Wibron.

Kommer någon våga välja er i kvartsfinalen?

– Ettan eller tvåan kommer inte välja oss, det är lättare att möta sjuan eller åttan. Sedan kan det bli hur som helst. Jag har ingen favoritmotståndare.

Hur vassa blir Iksu i ett slutspel?

– Bra fråga. Vi har inte sagt något i laget, men jag nöjer mig bara med att gå hela vägen, oavsett var vi landar i tabellen.

Täby vann stockholmsderbyt mot Djurgården med 5-4 och säkrade därmed en slutspelsplats – den första på fem år. Det innebär också att sju av åtta slutspelslag är klara med två omgångar kvar att spela.

Omgångens skräll svarade serietolvan Falun för som 6-5-vann efter övertid mot serietrean Pixbo. Tvillingarna Hanna och Frida Lindgren satte fem av målen, där Frida avgjorde på övertid. Falun tog därmed ett stort kliv mot nytt SSL-kontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy