Favoriterna jagar titeln i Dakarrallyt

avAnna Andersson

Publicerad:

Nasser Al Attiyah och Marc Coma på väg mot segrar i Dakarrallyt - Thomas Berglund stabil

Foto: AFP

Nasser Al Attiyah måste bara köra 50 mil till.

Så nära är segern i Dakarrallyt.

- En seger är väldigt viktig för mig, teamet och mitt land, säger han.

Han har haft greppet om tävlingen sedan starten, men det har varit tufft och samtidigt som hans konkurrenter har gjort missar han har fortsatt att köra på.

I dag tog han sin femte etappseger och nu är det bara två tävlingsdagar kvar. Det betyder att han har sin andra Dakarseger inom räckhåll.

– Jag är riktigt nöjd med att jag överhuvudtaget klarade av specialsträckan i dag, det var 194 km som var riktigt snabba, lite som WRC och det var många åskådare längs vägen, säger Nasser Al Attiyah från Qatar.

– Det var en bra seger för vi var först ut på banan och vi har en bra bas i bilen och behövde inte trycka på så mycket. Vi ska försöka att jobba likadant de avslutande etapperna. Dakar är en mycket tuff tävling och egentligen är det inte förrän i dag som det har varit lite enklare. Nu ska vi försöka att hålla i detta in i Buenos Aires och vinna årets Dakarrally.

Berglund stabil

I mc-klassen var det återigen en bra dag för Thomas Berglund, han körde i mål som 26:a och ligger nu på plats 23 i den totala sammanställningen. Han behåller ledningen i klassen Malle moto, för förare som själva servar sina cyklar och ligger på andra plats i maratonklassen. Dagens etapp vanns av Joan Barreda Bort (Honda) 17 sekunder före stallkollegan Paolo Goncalvessom därmed tog in ungefär fem minuter på den flerfaldige mästaren Marc Coma som leder tävlingen

– Vi har en tuff dag kvar i morgon och jag tänker inte på målet än, säger Marc Coma.

– Vi får se hur det går, det är ett par kilometer kvar att köra, men just nu känns det bra.

Två dagars tävlande återstår innan deltagarna når målet i Argentina.

Följ Sportbladet Motor på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally