Viasat sänder Nascar, speedway och rallycross

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Viasat har köpt rättigheterna till Nascar. Foto

Nu kan svenska motorfans jubla.

I minst fyra år kan du följa flera mästerskap direkt från tv-soffan.

MTG och Viasat Motor/HD förlängde kontraktet med formel 1 förra året och det går att följa racingens kungaklass i kanalen fram till och med 2018. Sportbladet kan nu avslöja att företaget följer upp den satsningen med ännu fler rättigheter.

Fram till och med 2018 visas även VM-serien i speedway, världsmästerskapet i rallycross och den amerikanska klassikern Nascar i svensk TV.

– Det känns fint att följa upp vår förlängning av Formel 1 men att också säkra upp dessa fina rättigheter. Det befäster Viasats utbud som det självklara valet för den motorintresserade tv-publiken, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

”Mycket trogen publik”

Amerikanska Nascar avgörs på ovalbanor runt om i USA, serien är mycket populär i hemlandet och har också en stadig publik i Europa, speedwayen har en bred svensk publik och TV 10 kommer även framöver att visa Andreas Jonssons och Thomas H Jonassons kamp för en bra placering. Även i år avgörs två av deltävlingarna i Sverige.

– Vi har en mycket trogen speedwaypublik som följer våra sändningar. Det är tufft paketerade tävlingar med action nonstop, det är idag vår mest populära motorsport efter F1, säger  Nunstedt.

Den tredje rättigheten är VM i rallycross, ett mästerskap som 2014 vanns av Petter Solberg, vilket gjorde honom historisk. Norrmannen är förste förare att vinna VM-titeln i två bilklasser och precis som förra året utmanas han av den unge svensken Timmy Hansen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport