Längdskidor

Kallas revansch – tvåa i Beitostölen

Men Johaug överlägsen vinnare igen

Av: 

Pelle Strandman

SPORTBLADET

BEITOSTÖLEN/STOCKHOLM. Omkörd av både Ebba Andersson och Ingvild Flugstad Östberg förra helgen.

Men i Beitostölen fick Charlotte Kalla sin revansch – och slutade tvåa bakom en överlägsen Therese Jouhag.

– Det känns kul att ha tiondelarna på min sida, säger Kalla till Sportbladet.

Therese Johaug har gått rent i upptakten av världscupen så här långt – och på 15 kilometer i Beitostölen kom den största krossen hittills.

Den överlägsne norskan var över minuten starkare än samtliga konkurrenter i startfältet och kunde stoltsera med fjärde raka triumfen i distansloppen.

Kampen om andra- och tredjeplatsen var desto jämnare.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Länge såg Ebba Andersson ut att knipa andraplatsen före norskan Ingvild Flugstad Östberg. Men 21-åringen tröttnade på slutade och fick till sist nöja sig med en fjärdeplats – knappt tre sekunder från pallen.

– Det var nära. Det var tajt mot slutet och jag var fruktansvärt sliten. Men det är bara att gratulera de som var starkare än mig i dag, säger Ebba Andersson till Sportbladet och tillägger att hon inte var helt van vid distansen.

Tog revansch

– Jag har inte gått 15 kilometer individuellt tidigare. Men precis som på 10 gäller det att fokusera på sitt och hålla farten uppe.

Ebba Andersson missade därmed pallen den här gången och passerades inte bara av Östberg – utan även av Charlotte Kalla som kom starkt på slutet.

Kalla slutade tvåa och fick därmed revansch från förra helgen i Lillehammer där hon snöpligt fick se sig omåkt av inte bara Therese Johaug, utan även både Andersson och Östberg i jaktstarten.

Avslöjar samtalet med Johaug

Den här gången kunde 31-åringen lättad konstatera att hon hade gått i mål endast två tiondelar före Östberg och tre sekunder före Andersson.

– Det känns kul att ha tiondelarna på min sida. Jag försökte kriga på i slutet och det var extra inspirerande när jag fick höra att det var pallen jag slogs om.

Kalla är således nöjd med sin egen prestation, samtidigt som hon konstaterar att det inte fanns mycket att göra åt Therese Johaug den här gången heller.

– Imponerade. En minut, det är ett stort avstånd. Jag pratade snabbt med Johaug efteråt och hon berättade att det här var den bästa känslan som hon haft hittills i år. Och då har hon ändå gått fort tidigare...

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Världscupen i längdskidor sänds i SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Märkliga bilderna på Johaug efter krossen

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Ebba Andersson

Charlotte Kalla

Therese Johaug

Världscupen i längdskidor

Svenska längdlandslaget