”The Mauler”: Jag vill avsluta det här

”The Mauler” om returmötet med Jon Jones, familjens betydelse och relationen med Zlatan

Publicerad:

SPORTBLADET

Det börjar närma sig.

Den 29:e december möts Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones i ett stekhett returmöte i Las Vegas.

– Jag vill avsluta det här den här gången. Det ska inte finnas några tvivel, säger ”The Mauler” till Sportbladet.

Senast Jones och Gustafsson möttes var det ingen dussinmatch som fansen fick bevittna. Matchen har i efterhand omnämnts som en av de bästa UFC-fajterna genom tiderna – mycket på grund av svenskens imponerande insats som så när gav honom segern.

Tidigare i höst blev det klart att rivalerna möts igen. Och det är mycket som står på spel.

”Ska få honom att blöda”

”Varför har han ens bältet på sig”, frågar sig Gustafsson högt när han ser en bild på Jones i lokalen där 31-åringen precis hållit presskonferens inför avresan på Las Vegas.

– Jag ska få honom att blöda. Den här gången ska det inte finnas några tvivel, jag ska knocka honom, klargjorde den svenska stjärnan inför den samlade pressen.

31-årige Gustafsson säger att han känner sig bättre förberedd den här gången – mycket tack vare hans familj. Han har nyligen blivit tvåbarnsfar.

– Familjen kommer hjälpa till. Vi är en familj och vi gör det i hop. Det är ett samspel med varandra. Det är en motivation och en skjuts i ryggen, säger ”The Mauler” till Sportbladet samtidigt som han berättar att det inte är helt säkert att sambon Moa och hans två barn kommer vara på plats i Las Vegas.

– Men morsan och mina syskon är på plats.

”Zlatan en stöttepelare”

När det gäller själva returmötet med Jones, som gäller UFC-titeln i lätt tungvikt, är Gustafsson övertygad om att han kommer segra.

– Jag kommer vinna. Jag kommer gå för en knockout. När? Den kommer när den kommer. Den här gången ska jag avsluta det här. Det ska inte finnas några tvivel, säger Gustafsson självsäkert.

Och han har tungt stöd i form av kampsportsintresserade superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Hur ser er relation ut?

– Vi har en professionell relation. Jag är ett fan av vad han gör och han är ett fan av det jag gör, och finns där som en stöttepolare. Vi stöttar varandra i det vi gör och är bra på.

Matchen mot Jon Jones avgörs den 29:e december i T-Mobile arena i Las Vegas.

Foto: TT
Publicerad: