”Tror att jag har tagit det till en ny nivå”

Foto: TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

André Myhrer tvingades avbryta söndagens storslalomåk med känningar i ryggen. 

Men en av världens bästa parallellåkare är redo att slåss om segern i Stockholm. 

– Jag tror att jag har tagit det till ny nivå, säger 35-åringen. 

Förra säsongen hade André Myhrer stora problem med sin rygg. Inför VM tvingades han ta en paus från tävlandet för att rehabilitera inför mästerskapet. 

Den här säsongen har Myhrer haft en stark säsong och ligger trea i slalomcupen bakom giganterna Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen. 

Men under söndagens storslalom i Garmisch-Partenkirchen tvingades Myhrer avbryta åket efter att på nytt ha fått känningar i ryggen. 

– Jar har lite annat fokus och OS är viktigare än att dra till ryggen och det kändes som att det var på väg tyvärr så därför valde jag att kliva av, säger han. 

Problemen är tillbaka alltså? 

– Jag ska inte säga det heller. Man känner ju när det börjar barka och har lärt sig lite mer när man inte ska ta i allt man har och backa tillbaka lite. 

Är du orolig för OS? 

– Det kan jag inte säga, men nej.

”Tänker inte claima den”

Myhrer kommer att ställa upp i tisdagens parallelltävling i Stockholm på tisdagen. Senast det var parallell I Oslo vann svensken och det är många som har tagit efter hans ”dubbelpunsh” där han boxar portarna. 

– Jag är en duktig parallellåkare och jag tror att jag har tagit det till ny nivå. Men jag har faktiskt inte vunnit en parallell förrän i Oslo. Genom åren har Marcel (Hirscher) varit stark och han slog mig senast här i Stockholm. Men jag tror att jag har en bra fart och den åkningen jag presterade i Oslo var på väldigt hög nivå. 

Är du bäst i världen på parallell? 

– Jag tänker inte claima den faktiskt. Man får kolla på åkningen och dra den slutsatsen själv.

Även Mattias Hargin, Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson kommer till start i Stockholm. Tävlingen blir ett litet genrep inför OS där Sverige är en av favoriterna i lagtävlingen.

– Jag hoppas att jag kan vara med och utmana. Jag är superladdad, säger Hansdotter.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM