Kristianstad värvar från Bundesliga

Högersexan: ”Inget svårt beslut”

Foto: TT
SPORTBLADET

IFK Kristianstad fortsätter att förstärka truppen.

Nu står det klart att mästaren plockar in Anton Halén, 27, från Bundesliga.

– IFK är en jättespännande klubb, säger högersexan till klubbens hemsida.

IFK Kristianstad siktar på sitt fjärde raka SM-guld.

Samtidigt kommer Skåne-klubben att tappa flera tongivande spelare efter säsongen. Albin Lagergren och Tim Sörensen är klara för spel i Bundesliga och Mario Lipovac kommer att lämna för ligarivalen Ystads IF.

Nu har IFK gjort klart med en ersättare till Sörensen.

”Det är unikt”

Laget plockar in Anton Halén, 27, från tyska Göppingen. Högersexan har spelat i Bundesliga-klubben sedan 2014 och kommer att ansluta till Kristianstad i sommar.

– Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Krisianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut. IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige, säger Halén till klubbens hemsida.

27-åringen har ryktats till klubben ett tag och ersätter alltså Sörensen rakt av, då dansken är klar för just Göppingen.

”Inget svårt beslut”

Halén har 25 landskamper på kontot och har skrivit ett treårskontrakt med Kristianstad.

– Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut, säger Halén.

Kristianstad leder Handbollsligan på 40 poäng, 8 före Alingsås.

ARTIKELN HANDLAR OM