Valentino Rossi kör Italiens GP

avAnna Andersson

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
Valentino Rossi kör Italiens GP

Tusentals fans kan andas ut.

Valentino Rossi klarade läkarundersökningen och kör Italiens GP.

Foto: JUAN MABROMATA / AFP
Läkarna har gett Valentino Rossi klartecken

Den flerfaldige världsmästaren i motoGP är kung på Mugello, mellan 2002 och 2008 vann han samtliga lopp på den banan och varje år vallfärdar tio tusentals fans dit för att stötta sin idol. Läktaren färgas gul, överallt syns plakat med nummer 46 och Valentino Rossi svarar med att varje år designa en ny speciell hjälm till sitt hemma lopp.

Men i år såg det länge ut som om Italiens GP skulle köras utan den stora stjärnan.

Valentino Rossi kraschade när han tränade på en motocrossbana förra veckan och tvingades tillbringa en natt på sjukhus innan han fick återvända hem för fortsatt rehabilitering.

– Olyckan skedde när jag landade efter ett hopp. Jag hamnade lite utanför spåret och där var marken väldigt mjuk vilket gjorde att min mc fastnde och det blev ett plötsligt stopp. Då slog jag i styret, förklarar han.

– Det var otäckt och gjorde väldigt ont, men jag hade tur. Ofta bryter man någonting vid den typen av landning, men det gjorde jag inte.

I går förklarade han att han fortfarande har svåra smärtor.

– Jag har fortfarande väldigt ont i både mage och bröst, citeras Rossi av motorsporttotal.

– Jag kommer att göra mitt allra bästa för att kunna tävla på söndag.

Valentino Rossi kör Italiens GP

Under torsdagen träffade han flera doktorer för en obligatorisk läkarundersökning. Doktor Giancarlo Di Filippi, FIMs medicinska direktör, doktor Remo Barbagli chefsläkare på banan i Mugello och doktor Angel Charte, medicinsk direktör för motoGP var alla överens.

Valentino Rossi får köra helgens VM-deltävling på Mugello.

Han kommer dock inte att vara med på dagens officiella presskonferens, istället ska han koncentrera sig på att bli så återställd som möjligt.

Valentino Rossi har vunnit nio VM-titlar i roadracing och under sina 22 år i olika VM-klasser har han bara missat fyra deltävlingar, senaste han stod över ett lopp var 2010 efter det att han brutit benet på just Mugello.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP