Norrköping vände och vann efter Terins show

Publicerad 2022-04-26

Storfavoriten Norrköping var i gungning efter stjärnans skada.

Men en stekhet Felix Terins sänkte Jämtland efter en tuff första SM-final.

– Vi fick sluta gnälla och köpa läget, säger matchhjälten.

Jämtland Basket är i final för första gången under klubbens 66 år långa historia. I den första matchen satte de Norrköping Dolphins i gungning. 

Regerande mästarna fick både en dröm- och mardrömsstart på matchen efter att Adam Ramstedt tvingats kliva av redan efter en minut, men laget sedan dragit ifrån till 13-4.

Men Jämtland gick ikapp och förbi och hade 17-13 efter den första perioden. En ledning som växte till 42-35 i paus.

– Det är när Adam skadar sig som momentum skiftar. Vi startar ändå ganska bra, men sjönk rätt ner i golvet efter Adam. Det är en stor del i den stora dippen, säger Felix Terins.

”Gör saker jag inte ens sett på träning”

Som mest hade Jämtland en elvapoängsledning i den tredje perioden. Men Norrköping krympte avståndet till 52-58 inför sista.

En stekhet Terins såg sedan till att Dolphins gick ikapp och förbi. Den nyligen fyllda 24-åringen satte flera tuffa treor och med sina 26 poäng var han den största anledningen till att Norrköping kunde vinna med 76–72.

– Jag tycker att jag gjorde en skithalvlek i första. Men jag kände att om det är så här vi ska ha det så är det bara att keep swinging. Jag måste lämna allt där ute och jag tycker att jag kan skjuta bollen väl och är tacksam för att både coach och lagkamraterna lät mig hålla bollen. 

Det var en tuff match? 

– Jämtland ville ha det så. Det var lite det jag sa i grabbarna i paus. Jag tror att vi hade 30 poäng och det är sån basket Jämtland vill spela. Om de vill böka och hålla på och allt vad det är och domarna tillåter det då får man köpa det. Vi fick sluta gnälla och köpa läget. 

Matchhjälten hyllade också Elias Desport som kom in i stället för Ramstedt och stod för 14 poäng.

– Vilket jävla lass han drar när Adam skadar sig. Han är sjuk i dag, magisk. Han dunkade på folk och lätt också. Vilket jävla djur. Det är häftigt att se när han har fått hyfsat lite speltid i serierna innan och kommer in helt orädd och brydd i en SM-final. 

Den andra finalen spelas redan på torsdag, också den i Norrköping.

– Nu är vi igång och det är bara att fortsätta gasa, säger Terins.

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.