13 (!) coronafall efter brakfesten

De klarade sig hela säsongen.

Men efter söndagens avslutningsfest i Holmenkollen har nu mängder av norska och svenska skidskyttar testat positivt för covid-19 och missar därmed de nationella mästerskapen.

”Jaha då var det min tur också”, skriver Elvira Öberg.

I helgen som gick avslutades världscupssäsongen i skidskytte. Norska Holmenkollen stod värd för avslutningen och förutom en stor publikfest blev det också ett rejält avslutningspartaj för åkarna.

Efter söndagens masstart avslöjade Sturla Holm Laegreid för Sportbladet att det väntade en brakfest vid Fornebu, en mil väst om Oslos stadskärna – och att det inte skulle sparas på krutet.

– Vi är många som hållit oss från att festa i två års tid nu på grund av corona, så det lär bli en rejäl utblåsning i kväll, sa han.

Sebastian Samuelsson har varit laddad i flera veckor nu. Vi får se om vi behöver ta med oss skottkärran för att få med honom hem i kväll, sa Martin Ponsiluoma.

Elvira Öberg är en av dem som testat positivt för covid-19.
Elvira Öberg är en av dem som testat positivt för covid-19.

Tio norska fall

Nu har, som av en händelse, tio (!) norska åkare testat positivt för covid-19.

Det handlar om Sturla Holm Laegreid, Vetle Sjåstad Christiansen, Filip Fjeld Andersen och Martin Uldal på herrsidan och Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Tandrevold, Karoline Knotten, Ida Lien och Ragnhild Femsteinevik på damsidan.

Samtliga missar därmed norska mästerskapen i Vik, som avgörs nu i helgen.

Tre svenska fall

I svenska laget har Sebastian Samuelsson sedan tidigare meddelat att han avstår SM i Piteå då det varit en ”lång och tuff säsong” med många dagar borta.

Nu kommer beskedet att även Elvira Öberg, Jesper Nelin och Malte Stefansson tvingas kasta in handduken. De har testat positivt för covid-19.

– När tävlingarna var slut och det var dans så körde ju alla utan (munskydd). Då går det fort, säger Jesper Nelin till SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.