Friidrott

Khaddi Sagnia rasar efter bilden med Tito Beltran

”Jag blir chockad när jag hör detta”

Av: 

Felix Tornberg

SPORTBLADET

Storsponsorn Bo Gustafsson bjöd kända svenska friidrottare som Khaddi Sagnia, Thobias Montler och Michaela Meijer på middag.

Då ombads de posera på bild med våldtäktsdömde Tito Beltran.

– Det är helt sjukt. Jag visste inte vem det var, säger Sagnia.

Friidrottssäsongen är över. För flera svenska världsstjärnor firades detta i helgen med en privat middag tillsammans med storsponsorn och mångmiljonären Bo Gustafsson.

– Han bjöd oss och det var en trevlig middag, säger längdhopparen Thobias Montler, som var en av de som närvarade.

Strax efter att klockan slagit lördag publicerade Gustafsson en bild på Facebook där han beskrev sin stolthet över adepternas prestationer under året. På bilden dyker, förutom Montler och Gustafsson själv, Khaddi Sagnia, Michaela Meijer, Meraf Bahta och Andreas Kramer upp.

Dessutom den kände operasångaren Tito Beltran. Beltran, som i oktober 2008 dömdes till fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig, övergrepp i rättssak och våldtäkt.

”Kan inte ens fatta det”

Dessa domar var Khaddi Sagnia helt ovetandes om. Efter att ha gjorts uppmärksam på dem reagerar hon med avsmak.

Tito Beltran står mellan Khaddi Sagnia och Michaela Meijer.

– Jag kan inte ens fatta det. Jag hade ingen aning om att denna person är en dömd våldtäktsman. Usch, nej, det är ingenting jag vill associeras med. Jag blir chockad när jag hör detta. Det här är ingenting som jag trodde jag skulle behöva vara med om, säger hon till Sportbladet.

Sagnia berättar att Beltran inte var en del av sällskapet, men att han plötsligt dök upp när det var dags att ta en bild på de närvarande vid kvällens slut. På bilden hamnade Sagnia bredvid Beltran.

– Jag tycker att det är så himla sjukt. Att vissa går runt på sådana här tillställningar utan att man vet om det. Det är absolut inte någon som jag vill associera mig med. Och det som personen gjort är väldigt allvarligt i min värld.

Vem var det som anordnade fotograferingen?

– Det var värden av tillställningen. Jag vet inte vem som tog den, men om han (Bo Gustafsson) publicerat den är det väl han, säger hon.

Vad känner du gentemot den som fick er att ställa upp på bilden?

– Jag känner bara en besvikelse över att jag var med på bilden med en person som begått den här typen av brott. Det är väldigt tråkigt att inte veta om det. Jag är väldigt ledsen.

”Det är inte okej”

– Vad kan man göra? Man kan inte vara på en tillställning och fråga alla vad de har för domar eller kolla upp alla. Men det är också viktigt att de som vet säger det till andra så att man hjälper varandra. Det är inte okej, och jag vill inte associera mig med denna typ av grejer, säger Sagnia.

800-metersstjärnan Andreas Kramer instämmer i kritiken.

– Jag tycker Khaddi Sagnia har uttryckt sig på ett sätt som jag helt instämmer med. Händelsen med bilden och publiceringen är beklaglig. I övrigt har inget mer att tillägga, säger löparen.

Även Tito Beltran publicerade bilden på sin Instagram. Där kallar han Bo Gustafsson ”en vän”, en bild som senare tagits bort. Även Gustafsson har i ett senare skedde raderat bilden från sin tidslinje.

Han är, förutom stor friidrottssponsor, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika gångare. Meritlistan innehåller både EM-brons och OS-silver.

Efter att ha lagt karriären på hyllan har Gustafsson växt ut till en framgångsrik entreprenör. Mycket tack vare ägarskapet i skolmatsleverantören Skolfood, som omsätter 80 miljoner kronor årligen.

Han säger till Sportbladet att han inte märkte att mannen på bilden var Beltran.

Sportbladet har sökt Tito Beltran.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Bengtsson hade en längre karriär än de flesta

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Khaddi Sagnia

Thobias Montler

Andreas Kramer

Meraf Bahta