Ishockey

Tragedin efter kollapsen – General managern tog sitt liv

Av: 

Simon Norberg

Boris Sádecký dog nyligen av ett hjärtstopp.
Boris Sádecký dog nyligen av ett hjärtstopp.

SPORTBLADET

Bratislava Capitals har drabbats av en ny tragedi.

Bara dagar efter att Boris Sádecký dött på grund av ett hjärtfel har lagets general manager Dušan Pašek Jr tagit livet av sig.

”Klubben vill uttrycka sina kondoleanser till alla som kände Dušan”, skriver de på Twitter.

För en vecka sedan kollapsade Bratislava Capitals 24-årige forward Boris Sádecký på isen i mötet mot Dornbirn Bulldogs i ICE Hockey League (tidigare EBEL) och fördes till sjukhus. Där gick hans liv inte att rädda och han dog i onsdags på sjukhuset.

Nu har hockeyklubben för andra gången på bara några dagar drabbats av sorg.

Mannen som fick i uppdrag att förmedla den tragiska nyheten om Sádecký, lagets vicepresident och general manager Dušan Pašek Jr, har nu begått självmord.

Hittade död i torsdags

”HCSlovan har med djup sorg tagit emot nyheten om dödsfallet av vicepresident Dušan Pašek Jr. Dušan föddes in i Slovanfamiljen och var son till klubblegenden Dušan Pašek. Klubben vill uttrycka sina kondoleanser till alla som kände Dušan”, skriver de på Twitter.

Slovakisk media rapporterar om att 36-årige Pašek Jr försvann under torsdagen och senare hittades död. Pašek Sr, tog som spelare OS-silver med Tjeckoslovakien 1984 och VM-guld 1985. 38 år gammal, 1998, begick även han självmord. Vid tiden för hans död var Pašek Sr ordförande för det slovakiska hockeyförbundet.

I kväll spelar Bratislava hemmamatch mot Zvolen. En match som kommer ramas in av en tyst minut för att hedra både Sádecký och Pašek Jr.

I laget spelar svenske Tor Immo.

ICE Hockey League består av 14 lag, åtta från Österrike, två från Italien och ett från Slovakien, Slovenien, Tjeckien och Ungern.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Cykelstjärnan tog sitt liv efter hjärnskakningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey