Tullinge vann mot Gävle GIK i förlängningen

Av:  United Robots

Det blev en riktigt tajt match när Gävle GIK tog emot Tullinge i Allsvenskan norra i innebandy. Matchen avgjordes först i förlängningen där Tullinge var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (1-0, 2-1, 2-4, 1-0). Matchhjälte blev Calle Heinby, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Skönt att få med extrapoängen, framför allt i perspektivet att vi tappade i nivå efter dryga två perioder med fint spel, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren efter matchen.

Tullinge tog ledningen efter 7.01, genom Nisse Thomasson på pass av Niklas Schüler. Efter 4.59 i andra perioden nätade Tobias Söderberg, på pass av Alexander Lind och kvitterade för Gävle GIK.

Tullinges Dennis Forsgren gjorde 1-2 efter 8.16 framspelad av Anton Andersin.

Efter 10.17 slog Erik Bengtsson till, framspelad av Felix Strandljung och ökade ledningen för Tullinge.

Tullinge gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 1-3 till 1-5.

Gävle GIK reducerade och kvitterade till 5-5. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Gävle GIK. I förlängningen tog det 3.51 innan Tullinge avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Calle Heinby, framspelad av Anton Andersin.

Noterbart är att Gävle GIK:s Billy Nilsson stod för fyra poäng, varav ett mål och Tobias Söderberg gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Gävle GIK har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Tullinge har sju poäng.

I nästa match möter Tullinge Hudik/Björkberg hemma på lördag 23 oktober 17.30.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.