Succén öppnar för miljonkontrakt: ”Kan välja och vraka”

Truls Möregårdh tog bordtennisvärlden med storm och säkrade ett sensationellt VM-silver.

Nu kan Sportbladet avslöja att världens toppklubbar står i kö och lockar med miljonkontrakt.

– Det blir intressant att se vad som dyker upp, säger 19-åringen till Sportbladet.

Truls Möregårdh har skapat bordtennisfeber i Sverige.

Efter att ha slagit ut sin idol, Timo Boll, i VM-semifinalen blev världsettan, kinesen Fan Zhendong, dock för svår i finalen.

Men den svenske 19-åringen hade all anledning att fira silvret och kan summera ett sensationellt mästerskap.

Prestationen har också gett eko i hela bordtennisvärlden och han klättrade 46 (!) placeringar på världsrankningen, från 77 till 31:a plats.

”Har stenkoll”

Även om inte Möregårdh håvade in några prispengar från mästerskapet kan Sportbladet nu avslöja att miljonkontrakten väntar på honom.

Det finns redan intresse från japanska storklubbar och 19-åringens marknadsvärde hamnar troligtvis på fyra–fem miljoner kronor.

– Han har ju varit skadeförföljd, men visat nu att han klarar av en tuffare liga. Naturligtvis har de stenkoll på Truls och han kommer att kunna välja och vraka bland klubbar i toppligor som Japan, Ryssland och Tyskland, säger Svenska bordtennisförbundets sportchef, Mikael Andersson.

Möregårdh spelar just nu för Eslöv hemma i elitserien, men även för japanska TT Saitarna samt Champions League för polska KS Dekorglass Dzialdowo.

Kontrakten går ut

Kontrakten med alla tre klubbar går ut efter den här säsongen och själv är 19-åringen spänd över vad framtiden har att erbjuda.

– Under VM har jag försökt få bort allt vad som hänt runt omkring. Jag har inte hunnit tänka, utan bara fokuserat och levt i nuet, säger han när Sportbladet når honom kort innan hemresan från Houston.

Han längtar till att få komma hem och tänker inte lämna hemklubben Eslöv i första taget.

– Det är i Eslöv jag har familjen, alla kompisar och så älskar jag klubben. De har gjort så mycket för mig och där har jag min bas.

Han öppnar samtidigt för att kombinera den svenska pingisligan med en mer pengastinn liga och klubb i utlandet.

– Jag inser ju att mitt marknadsvärde gått upp, så vi får se vad som händer. Nu ska jag hem och fira, sedan ska det bli intressant att se vad som dyker upp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.