Frida Karlssons misstag inför premiären i Ruka: ”Filmade ni?”

RUKA. Här är misstaget som Frida Karlsson ogärna upprepar i morgon.

Skidåkaren stupade när hon tränade på sprintupploppet.

–Såg ni den? Filmade ni den? Nä, bra, säger Frida Karlsson.

Distansspecialisten Frida Karlsson var tydlig efter succén i Gällivare - hon vill köra sprint i premiären i Ruka.

Och så blir det, vilket Sportbladet kunde avslöja igår.

– Jag går den vägen. Jag går ut i media och säger att jag vill åka sprint så de har inget val. Haha. Nä, men jag har ju ändå visat mig att jag tar mig till någon världscupfinal så..., konstaterar Frida Karlsson på plats i Ruka.

Vännen och sprintesset Maja Dahlqvist tror på Karlsson-succé i sprinten i Ruka.

– Vad har hon åkt sprint? Tre gånger och varit i final i två? Hon har hamnat lite i distansfacket utan att hon behöver det tycker jag, säger Dahlqvist.

Under torsdagen körde Frida Karlsson banan tillsammans med de svenska sprintåkarna och i slutet av träningen ville hon sätta upploppet. Det gick sådär.

Frida Karlsson stupade på upploppet i Ruka inför världscuppremiären.
Frida Karlsson stupade på upploppet i Ruka inför världscuppremiären.

”Drar näsan i backen”

Frida Karlsson kom med hög fart, men stupade just i ingången mot upploppet, i kurvan före raksträckan. Svenskan blev liggande en kort stund innan hon reste sig, tog ett nytt varv och satte kurvan. Men det är ett misstag hon ogärna gör om i fredagens tävling.

– Såg ni den? Filmade ni den? Nä, bra. Det var den vurpan där det stod mest kameror och var mest folk. Där drar jag näsan i backen, säger Frida Karlsson.

Lagkamraten Maja Dahlqvist såg inte fallet, men mötte Frida direkt efteråt.

– Hon kom tillbaka och sa att jag kraschade. Jag bara vadå? Sista kurvan. Det var väl inte alles optimales där flest ser. Hon tyckte det var lite jobbigt att alla såg...

Alldeles oavsett ser Frida Karlsson fram emot fredagens sprintstart.

– Jag tycker inte att jag är helborta på sprint utan vill visa upp kvaliteter även där. Jag är inte lika bra på sprint som på distans men jag tror det är väldigt bra för mig att köra sprint. Både tekniskt och taktiskt så det blir kul att köra imorgon, säger Karlsson.

”Väldigt spännande”

Frida Karlssons huvudfokus i helgen är lördagens och söndagens distanslopp, det blir säsongens första möte med Therese Johaug som inte tror att hon tjänar på att avstå sprinten.

– Jag känner Frida väl och hon gjorde det bra på sprint här förra året och är bra på sprint. Vi är bra tränade och vi har gjort det tidigare år också då det varit en minitour här. Det kan till och med vara en fördel att få ett snabbt lopp i kroppen, säger Therese Johaug.

Är du spänd på att möta Frida Karlsson efter en lång försäsong?

– Ja det blir väldigt spännande att se hur det går. Det är gott att se hon är i form och att är kul när det blir konkurrens.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.