Charles Leclerc tog karriärens första pole position

Ferrari har första startled i Bahrain GP

avAnna Andersson

Charles Leclerc har kommit till Ferrari för att vinna.

Och han startar sin andra lopp för teamet i pole position.

– Jag är extremt glad över detta, säger han.

Den unge monegasken debuterade i F1 för ett år sedan och en lyckad säsong hos Alfa Romeo Sauber gav honom ett kontrakt hos Ferrari.

Och i sitt sitt andra kval för teamet, i F1-deltävlingen i Bahrain tog han karriärens första pole position. 21-åringens 1.27,886 är nytt banrekord och därmed är han den näst yngsta föraren i historien som står på pole position.

– Jag är väldigt glad. Jag var inte nöjd med mitt kval i Australien där jag gjorde ett par misstag i Q3 och jag försökte att inte göra samma misstag här. Vi gjorde ett bra jobb jag är extremt glad, säger Charles Leclerc efter att ha dominerat sin teamkollega under hela kvalet.

Foto: Luca Bruno / TT
Charles Leclerc tog karriärens första pole position i Bahrain GP

– Det är extremt tufft att ställas mot Seb som teamkollega, han är en fantastisk förare och jag har lärt mig mycket av honom och jag kommer att försätta göra det under hela året. Detta var en riktigt bra dag för mig och jag är väldigt glad över detta.

Charles Leclerc tog karriärens första pole position i F1

Intill Charles Leclerc startar Ferrarikollegan Sebastian Vettel, som vunnit de två senaste loppen i Bahrain.

– Charles gjorde ett mycket bra jobb och han förtjänar pole position. Nu har vi första starled och det är en mycket bra utgångsposition för morgondagens lopp, säger Vettel.

Och även Ferraris teamchef Mattia Binotto var nöjd med att teamet tog de två platserna i första startled.

– Med tanke på hur det gick i Australien där vi var lång efter är vi nöjda. Vi har lagt mycket tid på att förstå vad som gick snett inför premiären. Vi har koncentrerat oss och jobbat hårt. Ett sådant resultat som i dag är bra för vår tro på oss själva, säger han till media efter kvalet.

McLaren med två bilar i topp tio

Bakom Ferraris båda förare startar Mercedes Lewis Hamilton och Valtteri Bottas, Mercedes som var snabbast i Australien var inte alls lika starka på banan i Bahrain.

– Nu gäller det för oss att svara på detta, jobba hårt för att ta hem segern i morgon, säger Lewis Hamilton.

– Ferraris bilar är väldigt snabba, men det betyder inte att de är oslagbara.

Bakom de två toppteamen imponerade stall som Haas och McLaren. Båda teamen körde in med två bilar i Q3 och för McLaren som haft många tuffa säsonger sedan reglementet ändrades 2014 har årets säsong börjat positivt.

Debutanten Lando Norris har lyckats kvala in till Q3 två tävlingshelger i rad.

F1-bloggen med de senaste nyheterna inför Bahrain GP i F1

ARTIKELN HANDLAR OM