Skidlandslaget ställer in läger

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska skidlandslaget ställer in sitt utlandsläger.

Coronasituationen innebär att skidstjärnorna får ladda i Sverige.

– Man är mer exponerad när man är på flygplatser så det måste lugna ner sig i Europa innan vi kan åka ut, säger Hanna Falk.

Redan när Sportbladet besökte Torsby förra veckan fanns tankarna på att ställa in det planerade lägret i Frankrike i slutet av augusti.

Nu meddelar landslagsledningen att så blir fallet. Det blir ingen resa till södra Frankrike för vistelse på hög höjd och det beror på situationen med coronapandemin.

”För stora risker”

– Med tanke på världsläget och den pandemi som fortsätter växa i många länder, anser vi tillsammans med det medicinska teamets kunskap och erfarenhet, att vi ska ta vårt ansvar och stanna i Sverige under hösten, säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

Han förklarar vidare:

– Riskerna med att resa till Frankrike/Italien i höst värderas som för stora jämfört med vinsterna. Det gäller till exempel ökad smittspridning, risken att bli sjuk i Covid-19, att hamna i karantänsituationer eller lägen där vi inte kan resa hem som vi önskar.

Hanna Falk är tillbaka i träning med landslaget igen efter sin ryggoperation förra året. Hon är medveten om att det är högst oklart hur hösten och vintern kommer att bli för skidåkarna sett till pandemin.

– Man är mer exponerad när man är på flygplatser så det måste lugna ner sig i Europa innan vi kan åka ut, säger Hanna Falk och påpekar:

– Man vill ju inte fastna någonstans heller.

Samlas i Trollhättan

Landslaget kommer i stället fortsätta att ladda i Sverige. Laget samlas nästa gång i Trollhättan den 24:e augusti för läger i samband med rullskidtävlingarna i Alliansloppet Action Week (27:e och 28:e).

Senare i september väntar nästa läger i Sollefteå.

Publicerad:

LÄS VIDARE