Fruns första ord efter Kobe Bryants död

avHans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon förlorade sin make och dotter i helikopterkraschen.

Nu bryter Vanessa Bryant tystnaden.

”Det finns inga ord för att beskriva vår smärta just nu”, skriver hon på Instagram.

En hel värld har berörts av basketstjärnan Kobe Bryants död i en helikopterolycka i Kalifornien i söndags morse.

Men ingen sörjer mer än Vanessa Bryant, 37.

Hon förlorade sin make sedan nästan 20 år och deras dotter Gianna, 13, i kraschen.

Natten till torsdagen, svensk tid, publicerade hustrun ett känslosamt inlägg på Instagram där hon skriver om sorgen och tackar för stödet. Texten pryds av en bild på makarna och deras fyra döttrar

Foto: AP/SCANPIX
Kobe och Vanessa Bryant på Michael Jordans födelsedagskalas 2013.

”Mina flickor och jag vill tacka de miljontals människor som har visat stöd och kärlek i denna fruktansvärda tid. Tack för alla böner. Vi behöver dem definitivt. Vi är helt förkrossade av den plötsliga förlusten av min älskade man, Kobe – den fantastiska pappan till våra barn; och min vackra, snälla Gianna – en kärleksfull, omtänksam och underbar dotter och fantastisk syster till Natalia, Bianka och Capri”, skriver Vanessa Bryant.

Insamling till drabbade familjer

Kobe Bryant, 41, var en av nio personer som förlorade livet i helikopterolyckan. I sitt inlägg – som fick miljontals gilla-markeringar redan första timmen – uttrycker Vanessa Bryant sin medkänsla för de andra drabbade familjerna och ber om donationer till en insamling som har startats för att stötta dem.

Foto: AP/TT
Paret på en basketläktare 2016.

Hon ber också om ”respekt och enskildhet” för att få sörja i fred.

”Det finns inga ord för att beskriva vår smärta just nu. Jag tröstas av vetskapen att Kobe och Gigi båda visste att de var så djupt älskade. Vi var otroligt välsignade som fick ha dem i våra liv. Jag önskar att de var här med oss för evigt”.

”De visar vägen”

Vanessa och Kobe Bryant gifte sig 2001 och skulle ha firat sin 19:e bröllopsdag i april.

”Jag är osäker på hur våra liv blir från och med nu och det är omöjligt att föreställa sig ett liv utan dem. Men vi vaknar upp varje dag och försöker fortsätta kämpa eftersom Kobe och vår lilla flicka, Gigi, lyser upp och visar vägen”, skriver Vanessa Bryant.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

AB Voice