Superstjärnan är smittad av viruset

En av basketens största stjärnor har nu smittats.

Kevin Durant, 31, har testat positivt för coronaviruset.

”Var försiktiga och ta hand om er”, säger han till The Athletic.

NBA, den amerikanska högstaligan i basket, får fler och fler fall av corona. Utah Jazz-spelaren Rudy Gobert var den förste att testa positivt för virussjukdomen (COVID-19), detta bara en dag efter att han hånfullt skämtat om viruset framför media.

”Håll er hemma”

Tidigare under tisdagskvällen kom även beskedet att fyra Brooklyn Nets-spelare blivit smittade. Nu berättar Kevin Durant, en av sportens största stjärnor, att han är en av dem.

”Var försiktiga, ta hand om er själva och håll er hemma. Vi kommer att ta oss igenom det här tillsammans”, säger han i ett uttalande till The Athletic.

31-åringen hälsar också att han under omständigheterna mår bra.

Har två titlar

Durant har vunnit NBA två gånger, blivit utsedd till MVP i finalerna två gånger, prisats som ligans mest värdefulla en gång och spelat i tio NBA All-star-matcher.

I somras bytte han klubb från Golden State Warriors till Brooklyn Nets och skrev ett maxkontrakt värt motsvarande 1,5 miljarder kronor.


PODD Corona – det kan vi lära från tidigare pandemier

I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily blickar vi bakåt mot tidigare pandemier och frågar oss om de kan lära oss något om hur vi ska hantera coronaviruset. Gäst är Fredrik Elg.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.