”Alltid lätt att skylla på vallan”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Det svenska vallateamet fick kritik av åkarna under säsongen.

Nu bemöts den av nykomlingen Martin Norrgård.

– Det är alltid väldigt lätt att bara skylla på vallan, säger han till Yle.

Den här vintern gjorde en 33-åring sin debutsäsong bredvid spåren för det svenska längdlandslaget. Martin Norrgård från finska Vasa är numera en del av teamet som ser till att skidorna tar de svenska stjärnorna så fort som möjligt till mållinjen. Men emellanåt går det inte som han och resten av vallateamet tänkt.

– Vallarna har gjort sitt bästa, men de hade en dålig dag i dag, sade Linn Svahn efter fiaskot i världscupen i Oberstdorf.

– Det har börjat hända lite väl många gånger. Om det misslyckas måste man hitta det som gör att man misslyckas. Jag vet inte vad det är, men jag antar att det då är något i arbetssättet, sade Jens Burman under svensk-norska Ski Tour.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Nykomlingen Norrgård menar att han såklart påverkades av kritiken, som han tycker är överdriven.

– Det fanns några gånger som vi visste att vi hade gjort bort oss, men det var ganska få gånger som någon varit riktigt missnöjd, säger Norrgård till Yle och fortsätter.

– Det är alltid lätt att bara skylla på vallan, det är så mycket mer avancerat än så. Det är ändå en fråga om elitidrott, alla har höga förväntningar och ibland brister prestationen av en orsak eller en annan.

Vill fortsätta

Trots en del missar och sågningar under premiärsäsongen vill Norrgård fortsätta ingå i det svenska vallateamet.

– Men på grund av coronaviruset är det för tidigt att säga något. Skidförbunden drabbas också hårt och många skär ner i sin verksamhet. Jag måste också avvakta och se vad det finns för möjligheter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE