Guldhjälten: ”Kunde inte bli en bättre avslutning”

MÅLILLA. Fredrik Lindgren lämnar Smederna och avslutningen hade inte kunnat bli bättre.

34-åringen var en av de stora hjältarna när klubben säkrade sitt tredje raka guld.

– Jag är otroligt stolt. Det är ordet jag kommer på. Stolt över hela laget, säger Lindgren.

Snacka om utklassning. Smederna körde fullständigt över Dackarna i finalen. Eskilstunalaget vann den första finalen med 18 poäng och följde upp det med att vinna den andra finalen med 16 poäng.

– Det är en otrolig urladdning från hela gänget. Alla ville verkligen vinna, säger Smedernas Fredrik Lindgren.

34-åringen visade vägen direkt då han vann det första heatet och såg till att Smederna kopplade greppet direkt från start. Ett grepp de aldrig släppte och SM-guldet säkrades redan efter det nionde heatet.

– Det är en lite knepig känsla att vinna så tidigt. Jag är otroligt stolt. Det är ordet jag kommer på. Stolt över hela laget. Vi har en lagledning som motiverar oss på ett bra sätt. De säger rätt saker vi rätt tidpunkt. De vet vad som ska göras och vi gör det, säger Lindgren, som hyllar lagledaren Jerker Eriksson.

– Han är den största anledningen till att Smederna har vunnit tre raka SM-guld. Han säger rätt saker och ser till att huvudet är påslaget och att man inte svävar iväg på en massa detaljer i det mentala, säger Lindgren.

Inför säsongen var det inte många som trodde på Smederna, men än en gång visar Eskilstunalaget att de är som bäst när det gäller som mest.

– Vi har visat det många gånger. Redan förra året var vi nere för räkning ett par gånger och många hade räknat ut oss. Vi slutar aldrig tro på oss själva och kommer tillbaka. Vi ger allt hela tiden, i alla lägen, säger Lindgren.

Att det inte är så många som trott på er, har ni använt det som tändvätska?

– Nej, det ska jag inte påstå. I vår lilla grupp vet vi vad vi kan och vi försöker bara göra det så bra som möjligt, säger Lindgren.

När sista heatet är kört kommer lagledaren Jerker Eriksson fram till Lindgren, säger några väl valda ord och pussar Lindgren på kinden.

– Jerker sa: ”Vi tog två guld tillsammans, och det är helt jäkla grymt”, berättar Lindgren.

För Fredrik Lindgren var det här sista framträdandet i Smederna. Redan i mitten av juli stod det klart att det inte blir någon fortsättning i Smederna, och det står han fast vid. Nu fick han den bästa tänkbara avslutningen i klubben.

– Jag blir inte kvar i föreningen och att få avsluta med ett SM-guld och full pott i kväll, det kunde inte bli en bättre avslutning, säger han.

Hur skulle du sammanfatta din tid i Smederna?

– Fantastiskt. Två otroligt fina lag, bra lagledning och otroliga fans, säger Lindgren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.