”Jag började gråta i bilen”

Bilderna fick LeBron James att bryta ihop

LeBron James har berättar hur frånvaron av en fadersgestalt inspirerade honom att ta sig hela vägen till världstoppen i basket.

34-åringens söner växer upp i en helt annan situation men när sönerna LeBron Junior och Bryce gick upp 05:00 på morgonen för att träna basket kunde LeBron inte hålla tårarna tillbaka.

LeBron James har flera gånger berättat om uppväxten med en ung och ensamstående mor.

– Jag avskydde min pappa när jag växte upp. Jag tänkte bara att ”fan ta dig för att du lämnade mig. Varför gjorde du så mot min mamma”, sa basketstjärnan till Fatherly i oktober 2018.

Den unga pojken kom dock att förvandla frustrationen till energi och pappans svek blev en inspiration för LeBron James att se till att hans eget liv blev något annat.

”Så fullt av stolthet”

Nu är han en av baskethistoriens bästa spelare och har tre barn som aldrig kommer behöva oroa sig för ekonomin. Trots det ser 34-åringen ut att ha lyckats överföra en hel del av sin arbetsmoral till sönerna.

LeBron James
LeBron James

”Jag började bokstavligt talat gråta i bilen på väg till träningen när jag såg mina killar spela basket utanför huset vid 05:00 på morgonen. Ett pappaögonblick så fullt av stolthet att du inte kan förstå det ur mitt perspektiv om du inte saknat en fadersgestalt hela ditt liv eller har egna barn som du försöker lära arbetsmoral eftersom de aldrig kommer behöva gå igenom det du har”, skriver James på Instagram till en video på sönerna i mörkret vid basketkorgen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.