”Ville Södertälje Kings verkligen vinna?”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Borås reducerade finalserien till 3–1 i matcher.

Sportbladets Malin Wahlberg analyserar matchen i punktform.

När det lossnar lossnar det rejält 

I den första perioden såg hemmalaget ostoppbara ut. Borås sårade Södertälje med såväl treor som attacker och hade ett osannolikt sänk med bara ett missat skott på de första nio. 

Borås satte sju treor på de två första perioderna. Södertälje? En. 

Dessutom stressade Borås Kings till flera turnovers under den första halvan. Under den andra fortsatte Borås fina offensiv, Brian Fitzpatrick snurrade upp Södertäljeförsvaret inside samtidigt som Nimord Hilliard fortsatte att leverera. Borås hade visserligen vunnit ändå, men när Auston Barnes och Eric Adams fick lämna på grund av tekniska fouls var det definitivt game over.

Även om Borås hade vunnit ändå.

Ville Södertälje verkligen vinna? 

"Vi vill inte vinna på hemmaplan – vi vill vinna fyra raka. Hur skulle man kunna förlåta sig själv om man inte tog det på allvar?”, sa Martin Pahlmblad till LT inför matchen. 

Lagkaptenen såg ut att mena det, men det var han också ganska ensam om. Jag tror inte att någon i Södertälje har något emot att säkra guldet inför 5 000 (?) personer i Scaniarinken på söndag. 

Kan Tyus fot spela på söndag? 

Det hade inte ens gått två minuter när Tyus stukade foten och grinade illa. Det såg inte ut som att stjärnan skulle komma tillbaka i matchen men det gjorde han – haltandes.  

Trots en 20-poängsledning i den tredje perioden spelade Tyus vidare och frågan är om det var så smart. 

Hans fot lär inte må bra i morgon och en ny vinna- eller försvinna-match väntar redan på söndag. Enligt stjärnan själv kommer han att spela då oavsett vad det kostar.

Slutspelskänslor och märkligt domarsnack

Efter den tredje finalen var det mycket snack om domarna och att de gynnade Södertälje. Efter den här matchen är jag säker på att Kings tycker tvärtom.

Auston Barnes drog på sig en teknisk (hans femte) i frustration och det låg nog en hel del av det även i storbråket som utbröt i den tredje perioden när Eric Garcia fick sin femte, också den efter en teknisk.

Domarsnack är generellt rätt tråkigt, men att domarbasen Oscar Lefwerth mitt under en finalserie går ut i BT och säger att Borås drabbades mest av misstagen är förvånande och faktiskt lite märkligt.

Desto roligare är dock slutspelskänslor. Att det hettade till med lite gruff och munhuggning är precis vad man vill ha i en finalserien och det lär inte göra nästa match tråkigare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN